Printre titlurile mele preferate se regăsește și acest thriller SF, care a reprezentat primul meu contact cu scrierile autoarei Marie Lu. Aceasta a reușit să mă impresioneze cu acest roman, atât prin personajele deosebite pe care le-a creat, cât și prin întorsăturile de situație care mă lăsau fără cuvinte.

Acest roman pornește de la ideea celebrului joc răspândit în întreaga lume, Warcross, care pentru unii reprezintă un stil de viață, iar pentru alții o încercare de a evada din realitate.

Pentru Emika Chen, o tânără hackeriţă care se străduiește să supraviețuiască de una singură în nemilosul New York, este singura șansă de a obține banii necesari pentru a nu fi evacuată din apartamentul în care locuiește. Aceasta pătrunde în jocul de deschidere al Campionatului Internațional de Warcross din acel an, însă lucrurile nu se petrec deloc conform planului ei, iar în loc să fie arestată, așa cum se aștepta, acesteia îi este oferită șansa de a-l ajuta pe creatorul jocului, Hideo Tanaka, să descopere cine este responsabil pentru problemele de securitate ale jocului. Peste noapte, Emika ajunge într-o lume cu totul diferită, a celebrității, bogăției și a secretelor periculoase.

În mod obișnuit, nu sunt o fană a cărților foarte detaliate, dar de această dată, felul în care autoarea îmbină descrierea amplă cu ritmul alert al acțiunii, m-a facut să simt că acțiunea se desfășoară în fața mea.

Am apreciat în mod special diversitatea personajelor și schimbările prin care acestea trec de-a lungul romanului. În plus, acestea sunt bine conturate, fiecare având câte o poveste, iar interacțiunea dintre ele este foarte interesantă și chiar haioasă pe alocuri.

Finalul este unul de-a dreptul uluitor, deloc previzibil și nu cred că m-aș fi putut gândi la unul mai potrivit decât acesta.

Chiar dacă nu sunteți fanii acestui gen, sunt convinsă că această carte va fi o excepție, întrucât există câte ceva pentru gustul fiecăruia, stilul autoarei fiind unul versatil, iar povestea una plină de surprize.

– Cătălina Bădoi