sora-de-zapada-o-poveste-de-craciun-maja-lunde-s-cover_huge.jpg

Invitație la lectură

Serile de iarnă alături de magia care ne înconjoară, m-au îndemnat să citesc povestea „Sora de zapadă”  de Maja Lunde. Această poveste de Crăciun are ca temă,  prietenia. O temă frumoasă, nu? Cum s-au împrietenit cei doi protagoniști este chiar amuzant. Haide să vă povestesc puțin!

Într-o seară, la bazinul de înot, Hedvig stătea cu nasul lipit de fereastră privind înăuntru. Cănd ieși din bazin, afară, Kristian a făcut cunoștință cu Hedvig.

Cei doi s-au împrietenit uimitor de repede și au descoperit lucruri noi despre ei. Apoi timpul a trecut și cei doi se înțelegeau  tot mai bine pe zi ce trecea.

Într-o zi Kristian si Hedvig au decis să construiască o soră de zăpadă. Au făcut o soră de zăpadă minunată! La vederea ei,  Kristian și-a amintit de sora lui, Iunia, care murise.

Dacă doriți să aflați ce s-a întâmplat cu cei doi prieteni, vă invit să citiți povestea!

Eu, la sfîrșitul lecturii, am simțit bucurie dar și tristețe. Nu vă dezvălui alte amănunte ca să nu stric suspansul și farmecul lecturii voastre. Pot să vă spun că mă simt fericită că de Crăciun am putut să mă bucur de această poveste alături de cei apropiați.

Popa Maya, clasa a V-a Școala Gim. Nr. 11, Oradea