Paige-Britt__Sirul-pierdut-al-timpului__606-788-606-1-785334395475.jpgȘirul pierdut al timpului / Paige Britt; trad. din engleză de Iulia Arsintescu – Ed. a 2-a. – București: Editura Arthur, 2019


Am acceptat provocarea doamnei Monica Onojescu și am decis să discut despre o carte care nu mi-a plăcut: Șirul pierdut al timpului”.


Șirul pierdut al timpului” de Paige Britt prezintă povestea Penelopei, o fată care își dorește să devină scriitoare. Părinții ei nu sunt de acord cu această pasiune, așa că îi controlează fiecare mișcare, făcând zilnic un program pe care Penelope trebuie să îl urmeze. 

În una din vizitele ei la o vecină, Penelope pătrunde într-o lume magică numită Tărâmul Posibilităților și pornește în căutarea Marei Zăbovitoare, sperând că aceasta o va ajuta să se întoarcă în lumea reală.


În primul rând, cartea aceasta mi s-a părut plictisitoare. Cred că întreaga acțiune ar fi putut fi prezentată în cel mult 200-250 de pagini. Autoare trage prea mult de timp”, înaintând foarte greu cu acțiunea. Credeam că va fi o carte ușoară, pe care o voi citi repede, dar modul în care a fost scrisă m-a făcut să o abandonez de câteva ori și să o termin cu greutate. 


De asemenea, Șirul pierdut al timpului” este o carte fantasy, gen pe care nu îl prea îndrăgesc. Nu am mai citit cărți fantasy de la Harry Potter, așa că era de așteptat să nu-mi placă această carte.


Dacă ați citit această carte, vouă cum vi s-a părut? Sunt foarte curioasă să vă aflu părerea! 

Recenzie de Oproiu Emilia Teodora, clasa a VIII-a, Școala Gimnazială Drăguțești