Elevă în clasa a V-a, Renatta a citit volumul ca un refugiu/răgaz între teze și propriile antrenamente de dans sportiv și spune de ce i-a plăcut.

„Povestea, împletire de aventură și de imaginație prezintă lumea ca pe o înșirare de scamatorii. Mi-au plăcut jocurile de limbaj pe care autorul le-a făcut, faptul că e proză rimată și sună jucăuș și mi-a mai plăcut și viziunea asupra copilăriei din acest volum care este pentru copii în aceeași măsură în care se adresează și adulților.

Autorul, Marin Sorescu, împreună cu Mirela și cu Radu, ne poartă într-o călătorie amuzantă în jurul lumii. Ei încep să deseneze pe asfalt, pentru a merge la Grădina Zoologică, la circ, la mare, la un meci de fotbal.

Apoi, vor merge la munte, de unde se vor îndrepta rapid către Delta Dunării. Următorul popas este în peșteri întunecate, în adâncul Pământului, unde nu ai vrea să ajungi niciodată. Ușor, ușor, se înalță cu baloanele într-o călătorie spre Lună. După aceea, călătoresc la Polul Nord, în lumea poveștilor împreună cu Zmeul, cu Făt-Frumos, cu calul fermecat, alături chiar și de balauri sau de niște gâște vrăjite.

În cele din urmă, vor să revină în lumea reală! Călătoria s-a încheiat frumos, autorul, Marin Sorescu, povestind, de fapt, prin fuga de acasă în imaginație trecerea de la copilărie la vârsta de adult. Cât suntem copii ne rămâne așadar fuga de acasă, în propria imaginație, fără să ne speriem părinții.”unde fugim de acasa.jpg