res_fb5217df9ec53aab6c5e61afbb58965c_full.jpg

Școala fricoșilor este un roman pentru copii și adolescenți, scris de Gitty Daneshvari, extrem de interesant, bizar și neobișnuit, dar totodată nostim. Este vorba despre copii de 10-13 ani care au fobii ieșite din comun. Aceștia descoperă școala în cauză, care, mai târziu, le va schimba viața. Am citit această carte cu sufletul la gură și cu o dorință continuă de a afla ce se întâmplă în continuare. Aș recomanda-o din toată inima, deoarece este cartea mea preferată (toate cele 3 volume) și prezintă o idee originală și o poveste captivantă care are, în același timp, elemente ce se potrivesc cu problemele lumii contemporane, ceea ce nu o face însă o carte SF, de acțiune. Merită citită, mai ales daca ești o persoană căreia nu îi plac cărțile cu prea multe elemente rupte din realitate, așa ca mine.

Este al doilea an în care cei patru copii: Madeleine, Lulu, Garrison și Theo își petrec vacanța de vară la Școala Fricoșilor, în conacul din Summerstone. De data aceasta, au o nouă invitată, Hyacinth, o fetiță de numai 10 ani, însoțită de animalul ei de companie, dihorul Țelină. Fobia acesteia este de a nu rămâne singură și de a-și face prieteni noi, pe care mai apoi să îi numească „superprieteni”, ceea ce îi scoate din minți pe cei patru.

În dimineața următoare, începe aventura. Doamna Wellington face antrenamente cu copiii în sala Fricoșium, însă nu totul e roz. Vestea că un spărgător îi fură perucile si fardurile din conac o dă peste cap, la fel și pe copii. Mai apoi, casa ajunge să fie infestată cu cărăbuși. Între timp, o scrisoare ciudată ajunge pe biroul doamnei Wellington în care tâlharul propune un loc de întalnire, în Boston, la un concurs canin. Aceasta, înfuriată până peste cap, pornește cu copiii într-o călătorie plină de peripeții, unele mai ciudate ca altele. Spre exemplu, ajung la secția de poliție, din cauza vitezei cu care conducea ciudata profesoară.

Chiar dacă rezolvă problema cu hoțul, o nouă situație extrem de neplăcută o amenință. Un reporter a aflat despre școală și vrea să îi distrugă cariera, postând un articol defăimător. Copiii se simt datori față de profesoara lor și sunt hotărâți să o ajute. Trebuie să apere școala, să găsească o soluție…dar care?

Ei bine, dragi citititori, de aici încolo, vă las pe voi să descoperiți citind continuarea acestei cărți sau, de ce nu, până când va ajunge în mâinile voastre, să vă imaginați ce urmează. Voi ce credeți? Care este deznodământul acestei povești? Enjoy the book!