O vara cu Isidor

De Veronica D. Niculescu

 

     O vara cu Isidor este un roman foarte frumos și captivant . Întotdeauna citind descoperim noi și interesante idei.

Pentru sufletul meu, O vara cu Isidor este o carte care sensibilizează, atinge sufletul oricărui copil.  O carte ca un zbor de albatros, ca o rază de soare pe creștet, ca un zâmbet de copil care privește spre cer o pasăre uriașă zburând. Când am citit-o aveam fel și fel de emoții, plăcute și mai puțin plăcute , însă pe măsură ce pătrundeam în lumea fascinantă a Serenei și a condorului, gândurile mi se înseninau. Dar ceea ce m -a atras la această carte este modul frumos pe care Veronica D. Niculescu l-a imprimat în scrierea cărții. De asemenea , mi-a plăcut faptul că i-a insuflat  Serenei , personajului principal, sentimente de îngrijorare, prietenie cât și de mila, deoarece din pricina milei sale aceasta îl salvează pe bătrânul condor Isidor, de care mai apoi are grijă.

Un lucru remarcabil al acestei cărți este faptul că a fost scrisă din perspectiva unei fetițe de 13 ani, ceea ce mă duce puțin cu gândul la o asemănare între noi doua. Este extraordinar cum Isidor visează să vadă marea, și eu visez la valurile sale înspumate, are dorințe puternice de a zbura și chiar se roagă în noaptea dinaintea plecării în călătorie cu trenul la Sinaia:,, Cer senin sau cer cu nor, dă,  Doamne să zbor!”Îmi doresc și eu să zbor…ca un bătrân condor.

Cartea mi-a arătat un drum nou către imaginație si mi-a deschis noi căi pentru aceste tip de lectură, totodată aici am învățat cât de puternică poate fi prietenia dintre un om si un animal, atât fizic cât si emoțional . Vă recomand călduros să o citiți, astfel vă veți împrieteni și voi pentru mult timp- și în volumul II- cu un condor  care vă atinge sufletul cu aripa lui.

                  (Csiki Karina, Liceul Tehnologic Electrotimiș , Timișoara)

 

,,O carte este un dar pe care

Îl poți deschide mereu și mereu.”