din-7-in-7-cover_modal.jpg

 

‘’Din 7 în 7’’ este o carte scrisă de Holly Goldberg Sloan, plină de emoție. A apărut în 29 septembrie 2018 la editura Arthur, colecția: Smart Blue. Cartea este tradusă din limba engleză de către doamna Veronica D. Niculescu. Ilustrațiile regăsite în cărți sunt făcute de Gary A. Rosen. ‘’Din 7 în 7’’are în total 350 de pagini. Putem observă un tip de amprentă a autorului, chiar la începutul primului capitol, care zice: ‘’Un geniu țintește spre ceva ce nimeni altcineva nu poate vedea și nimerește’’.

Holly Goldberg Sloan este regizor de film, producător, scenarist și romancier cel mai vândut din New York Times, născută în anul 1958 în SUA. Romanul de debut a lui Sloan, “I’ll be there”, a fost publicat de Little, Brown and Company în primăvara anului 2011. Cărțile ei sunt în prezent tipărite de la 32 de edituri în 23 de limbi. Cel de-al doilea roman al sau, “Counting By 7s’’ a fost publicat în Dial în august 2013. A fost cea mai bună carte a anului Amazon.

Cartea povestește despre Willow,o fetiță de doisprezece ani ce ne transmite trăirile și sentimentele din viață ei după ce familia sa adopotivă  moare într-un accident de mașină. Da, adoptivă! Gândiți-vă cum v-ați simți dacă ne-am pierde părinții și nu doar o dată, ci de două ori. Adică, pentru ea erau cei mai buni prieteni, lucruri ce reiese din faptul că nu stătea nimeni cu ea, decât aceștia. O considerau ciudată deoarece nu avea abilitatea de a interacționa cu oamenii, de a se integra social.

Cât despre ea, este o fată deșteaptă, cu o minte de geniu. Obsedată de natură și de diagnostice medicale, își petrecea cea mai mare parte a timpului grădinărind. În cazul în care se agita de o anumită situație, începea să numere din 7 în 7. De aici vine și numele cărții, ‘’Din 7 în 7’’. Roșu este culoarea ce reflectă starea ei emoțională și starea lăuntrică, culoare care o reprezintă și pe care ea o îndrăgește. Totuși există și personaje pozitive în viața ei. Are mare noroc cu Dell Duke, consilierul școlii pe care îl consideră incompetent, Mai și Quang-Ha, cei doi frați vietnamezi cu care Willow se întâlnea la ședințele de consiliere, mama lor, manichiuristă cu propriul salon și șoferul de taxi, care o consideră un înger. Toți încearcă să o sprijine, atât emoțional, cât și cu nevoile de bază, anume adăpost și hrană.

Din lecturarea cărții aflăm despre cum e să fii diferit, despre cum se poate face față unei imense pierderi, despre ce înseamnă cu adevărat o familie.