Ocolul Pământului în optzeci de zile este o carte scrisă de Jules Verne, un scriitor renumit, dar uitat de cititorii de astăzi. Cartea aduce în prim-plan călătoria domnului Fogg, care făcea ocolul Pământului, în urma unui pariu făcut cu amicii săi. Dacă în termenul dat, de optzeci de zile, nu ajungea înapoi în destinația inițială, urma să piardă douăzeci de mii de lire. Opera devine mai interesantă atunci când un agent decide să-l urmărească pe tot parcursul călătoriei, fiindcă bănuia că este vinovat în legatură cu furtul de la o bancă.

Cartea îmi generează atât curiozitate, cât și entuziasm. Sunt curioasă atunci când urmează să se întâmple ceva interesant, iar entuziasmul apare când descopăr colțișoare de natură nemaiîntâlnite și tradiții nemaiauzite, însă nu mi-a plăcut că agentul Fix încerca să-i saboteze aventura gentlemanului Fogg, indiferent dacă intuiția sa era greșită sau corectă…… Citește și vei afla!

În carte sunt surprinse mai multe personaje, dar favoritul meu este Passepartout, deoarece este mereu plin de umor și îl susține mereu pe stăpânul său în toate deciziile. Din carte am învățat că trebuie să crezi în tine și în tot ceea ce faci, așa cum a făcut și Mr.Fogg. În comparație cu stăpânul său Passepartout era mereu neliniștit în privința pariului și credea că îl vor pierde, iar Mr.Fogg era liniștit și sigur pe sine.

La început citeam cartea trista și cu gândul că o am de prezentat la oră, fiindcă mi se părea plictisitoare și nimic nu părea să mă atragă, dar după două zile de monotonie eram fericită și curioasă să văd ce se va mai întâmpla și mă despărțeam cu greu de ea, a reușit să devină o lectură captivantă și plină de mister. Cu siguranță aș recomanda-o, te ține în suspans și te relaxează, iar timpul petrecut citind-o a meritat mai mult decât mi-a anticipat coperta galbenă și roasă de timp.

Simionescu Eliza, clasa a VI-a , Școala Gimnazială „Al. I. Cuza”, Bacău