Chiar dacă este dedicată celor care vor să aprofundeze limba engleză, cartea interactivă “O călătorie spre stele” m-a fascinat încă de la primele rânduri, datorită faptului că pe parcursul lecturii trebuie luate decizii în privința mai multor situații. Spre exemplu, atunci când protagonistul trebuie să accepte un anumit loc de muncă.

În carte, acțiunea se petrece în anul 2285, când un ecologist pe nume Tran Garcia Martin se angajează pe o navă spațială care ducea oameni de pe Pământ pe Jupiter și Neptun. Acolo el se împrietenește cu robotul Cindy care îl ajută foarte mult în aventura sa.

Într-o zi, Tran, află că este bănuit de căpitanul navei spațiale și detectivul Thompson pentru că a spart un ceas de detectare. A doua zi direcția navei spațiale a fost schimbată și apoi a fost evacuată, rămânând la bord doar detectivul Thompson cu Tran și Cindy. Ei primesc un mesaj de la un hotel apropiat că sunt camere disponibile și că îi așteaptă.

După ce s-au cazat un valet vine și le spune că nava lor este suspectă, fiind căutată de Poliția Federală. Aceștia s-au deplasat până la navă iar poliția i-a arestat,  Tran și Cindy reușind să scape cu ajutorul valetului de la hotel, căruia îi fură nava și reușesc să ajungă cu aceasta în siguranță pe Pământ.

Recomand această carte tuturor copiilor, persoanelor care sunt fascinate de lumea spațială și celor cărora le place să citească literatură Science Fiction.(Sebastian Caminschi, clasa a VI-a, Colegiul Național ”Gheorghe Lazăr”, Sibiu)