Numără stelele. O poveste din Copenhaga | paperback - Lois Lowry ...

Un roman. O familie din perioada nazistă care încearcă să evite germanii. O poveste de curaj. Pentru mine, această carte a fost o adevărată POVESTE. Mi-a plăcut romanul, deoarece, odată cu personajele lui, am trecut prin tot felul de simțăminte care m-au

încărcat cu o energie pozitivă.

Personajul meu preferat este Annemarie, o fetiță foarte îndrăzneață și vitează, care și-a descoperit curajul și cât de bine este să te folosești de el. În poveste, este vorba despre familia Johansen, o familie din Danemarca, având două fete, Annemarie și Kirsti. Acțiunea se petrece cu 80 de ani în urmă, în timpul celui de-al II-lea Război Mondial. Naziștii cuceriseră deja Danemarca, iar evreii se aflau în mare pericol.

 

Familia Johansen avea ca prieteni o familie de evrei, familia Rosen. Aceștia din urmă o dau pe fiica lor, Elen, în grija familiei Johansen, pentru a o proteja de naziști. Pe parcursul cărții, Annemarie o ajută pe Ellen să se acomodeze și o protejează cu mult curaj.

Familia Johansen și Ellens trebuie să se mute la țară împreună cu unchiul Henrik, pentru a fi în siguranță.

Războiul se termină, iar Ellen își reîntâlnește familia și se refugiază în Suedia, un loc mult mai sigur, mulțumită familiei Johansen.