• mamamamma.jpg
  Țop Andrei-Școala Gimnazială Iuliu Hațieganu
  Romanul fatastic ,,Momo” scris de Michael Ende a fost pubilcat in ianuarie 1973
  Actiunea se desfășsoara într-un mare oraș, in zilele noastre .
  Momo, o fetiță de 12 ani, trăiește într-un vechi amfiteatru în ruină.Ea are talentul de a asculta si,datorită acestuia, a strans în jurul ei o mulțime de prieteni buni.
  Însa în oraș pătrund cenușii care îi conving pe orașeni sa economisească timp Momo si amicii ei încearcă să-i faca sa revină la vechea viață,dar în zadar.Un agent al Casei de Economie a Timpului , adica un domn cenușiu , îi aduce lui Momo niște păpuși ca să nu mai aibă nevoie de prieteni ,care sunt doar „motive de a irosi timpul”.El divulgă planul semenilor lui și o face pe Momo să realizeze faptul că timpul economisit este, de fapt furat.
  Hoții de timp o urmăresc pe fetiță , dar ea pleaca la maiestrul Hora , condusă de Cassiopeea , o broască țestoasă specială. Acolo află secretele timpului si își descopera propria inimă.
  Scopul cenușilor este sa fure timpul oamenilor , pe care îl pot lua si de la Hora stapanul timpului.Aceștia vor să o silească pe Momo sa le arate drumul
  Iar de aici vă las să descoperiți singuri deoarece cartea are un final neașteptat de frumos . Așa că va doresc lectura plăcută!😉