„Minunea” de R. J. Palacio

 Anul publicării acestei cărți  este 2013, iar editura Arthur. R. J. Palacio este o scriitoare americană pentru copii, născuta la New York, cartea ,, Minunea” fiind excelența sa. Personajul meu preferat este  August, personajul principal, datoria puterii si ambiției acestuia.

 Am ales această carte, pentru că ea arată cititorilor adevărata frumusețe pe care ei trebuie să o caute, frumusețea interioara.

Deși societatea promovează  doar înfățișarea perfectă, cartea promovează frumusețea pe care noi, ca și oameni, trebuie să o apreciem, sufletul și modul pur de a iubi pe cineva, în ciuda aspectului său.

Am învățat din carte faptul că persoanele care te iubesc cu adevărat vor rămane lângă tine și la bine și la greu. Am înțeles și faptul că de foarte multe ori nemulțumirea față de ce avem, ne ,, închide” ochii de la binecuvântările din prezent. De aceea, cartea arată cât de puternice sunt cuvintele și influența puternica pe care o au, fie negativă, fie pozitivă.

Din carte am înțeles faptul ca deși cunosc o persoană, niciodată nu îi voi cunoaște ,, luptele” prin care aceasta trece.

Câteva citate care m-au impresionat sunt:

,, Nu judeca un om după chip! ”; „Uneori cred că am capul prea mare pentru că e plin de vise. “ .

 Mă bucur că am ales aceasta carte, îmi doresc să aplic și în viața de zi cu zi ce am învățat din experiențele personajului principal!