Povestea fără Sfârșit

Povestea fără Sfârșit este o carte scrisă de Michael Ende. Autorul este cunoscut și pentru publicarea cărților Punci cu Porunci, Momo, Jim Năsturel si Lukas,mecanicul de locomotivă alături de Jim Năsturel și Cei 13 Sălbatici.

Pe parcursul cărții, Bastien descoperă într-un anticariat o misterioasă carte. Această carte îl atrage foarte mult, provocându-l pe băiat să o fure. Rușinat, fugind cu cartea în mână, se ascunde în podul școlii unde învață, și începe să o citească. Începând să citească cartea, Bastian se simte introdus într-o lume nouă, cu personaje ciudate, care locuiesc în Fantazia. Lumea magică este în pericol, ea încetul cu încetul dispare în neant și are nevoie de un salvator. Va fi oare Bastien salvatorul? Va reuși să treacă peste toate dificultățile? Dacă va reuși cum se va întoarce înapoi?

Această carte m-a atras și pe mine, așa cum l-a atras pe Bastien. M-a captivat încă din primele pagini, fiind o carte plină de peripeții, de lucruri misterioase și magie.

Mesajul cărții este că nimic nu se sfârșește cu adevărat, ci doar se preschimba, și că, în final, cheia ce deschide poarta tuturor posibilităților stă în puterea de a afla cine ești cu adevărat.

Recomand această carte cu mare drag! Merită citită din plin, este o carte care oricât ai citi din ea nu te-ar plictisi! Vă asigur că o să vă placă mult! Sper că după ce citiți această carte să aveți mai multă încredere în dvs.

res_58713d103d60b8bdbfb46e7107d49140.jpg

(Gainariu Marta, Liceul Tehnologic Electrotimis)