matilda.png
Romanul are ca temă bunătatea, printre altele. Mie mi-a plăcut deoarece povestea era captivantă, amuzantă, iar personajul meu preferat a fost Matilda, deoarece era un copil foarte inteligent (cel mai mult mi-a displăcut directoarea școlii la care învăța Matilda, căci era foarte rea!). Cât despre Matilda, cel mai mult mi-a plăcut momentul când a descoperit că are totuși prieteni.
Matilda este o fetiță deșteaptă. A învățat să citească de la vârsta de trei ani. Este pasionată de lectură. Familia ei este însă dezinteresată de copil; nici măcar binele și siguranța ei nu îi preocupă. Mama ei cumpăra numai reviste, așa că Matilda era nevoită să meargă la bibliotecă pentru a împrumuta cărți de citit.
Având parte de-o asemenea familie, Matilda încearcă să le dea o lecție părinților săi, de fiecare dată când aceștia se comportau urât cu ea, astfel că le puse tot felul de farse la cale.
Când începe să meargă la școală, Miss Honey, învățătoarea ei, descoperă cât de inteligentă este fetița și o îndrăgește nespus, astfel încât, când ajung într-o situație de cumpănă și părinților li se retrage dreptul de tutelă, învățătoarea va deveni tutorele Matildei, spre imensa fericire a amândurora.