Malala 1.jpgLuca, din clasa a V-a, apreciază volumul pentru „tematica legată de lupta pentru educație, pentru curaj.

Ideea pe care o rețin: „Eu sunt Malala. Lumea mea s-a schimbat, dar eu nu.

Această carte este preferata mea. Mi-a plăcut intenția Malalei de a contribui la educația copiilor și mi-a plăcut că am aflat lucruri impresionante despre țara ei. Personajul meu îndrăgit este Malala, pentru că este îndrăzneață și plină de voință.

Malala, o fetiță de nouă ani (la acea vreme) din Pakistan, își dorea să contribuie la educația copiilor. Spre norocul ei, familia a susținut-o și a încurajat-o. Acțiunile ei însă au provocat amenințări la adresa vieții sale. Treptat, treptat, talibanii au devenit din ce în ce mai agresivi și au ocupat țara.

Soldații au încercat să lupte împotriva lor. Dar au eșuat de mai multe ori.

Neputând să mai rămână în oraș, toată familia Malalei a trebuit să se refugieze cât mai departe. Peste câteva zile, soldații au declarat victoria asupra talibanilor. Auzind veștile bune, familia a luat-o direct spre casă.

Deci totul revenise la normal, iar Malala își reîncepe campania. Începe să fie din ce în ce mai cunoscută. Când deschizi televizorul, apare și Malala.

9 octombrie 2012: când Malala se întorcea acasă cu autobuzul școlii, s-a întâmplat ceva teribil. Cineva oprise vehiculul și a întrebat: „Cine e Malala?” Colegele se uită la ea. Pe fundal se aud de trei ori gloanțele unui pistol.

Fata se trezește într-un spital la Birmingham. Fusese împușcată de talibani și avusese parte de un tratament foarte serios. Era un miracol că supraviețuise.

Malala a ajuns cunoscută, deoarece a fost cea mai tânără persoană care a câștigat Premiul Nobel pentru pace. Campania ei e menită să salveze lumea întreagă. Și sper că o va face.”