Jurnalul secret al lui Adrian Mole / Sue Townsend ; trad. de Florentina Hojbotă. – Bucureşti: Youngart, 2016


Adrian Mole este un băiat de 13 ani și ¾ pe care nimeni nu îl înțelege. Viața lui nu este tocmai cea mai ușoară. Relația părinților lui este una dificilă, iar cei doi nu îi oferă prea multă atenție lui Adrian. Mama pleacă de acasă, tatăl își pierde locul de muncă, câinele se îmbolnăvește și trebuie dus la veterinar, fata pe care o place se îndrăgostește de altcineva și viața lui Adrian este un calvar. Va reuși Adrian să găsească o soluție pentru aceste probleme?


Cartea aceasta mi-a pus zâmbetul pe buze. Este amuzantă, plină de personaje memorabile. Adrian întruchipează adolescentul, așa cum este el: puțin dramatic, simțindu-se neînțeles, căutându-și un loc în lumea aceasta mare. Nu este de mirare că m-am regăsit adesea în spusele lui. 


Deși a fost publicată în 1982, cartea aceasta continuă să fie relevantă, până în ziua de azi. Citind-o, te întrebi adesea: oare este o diferență atât de mare între generația actuală și generația trecută?


O recomand, în special, persoanelor de aceeași vârstă ca mine, dar nu numai. Sunt foarte curioasă de părerea pe care și-o va face o persoană în vârstă citind Jurnalul secret al lui Adrian Mole” de Sue Townsend.

Recenzie de Oproiu Emilia Teodora, clasa a VIII-a, Școala Gimnazială Drăguțești