Ungureanu Daiana, clasa a IX-a

Colegiul Național ,,Vasile Alecsandri” Bacău

Cercul de lectură LecturAșii

 

Acest roman prezintă povestea tulburătoare a unei femei pe nume Rachel Watson care călătorește cu trenul in fiecare zi, mergând la serviciu. Aceasta știe fiecare stație la care se oprește, fiecare zonă și fiecare casă pe lângă care trece. Una dintre ele este chiar cea în care protagonista a locuit în urmă cu câțiva ani, dar în care, acum, trăiește fostul ei soț, Tom, alături de familia sa. De altfel, la câteva case distanță, Rachel observă un cuplu pe care și-l imaginează a fi perfect și pe care îl admiră în fiecare zi. Însă, odată cu dispariția femeii pe care o privea mereu, Rachel descoperă că aparențele înșeală și că trecutul are conexiuni strânse cu prezentul.

,,Fata din tren” reprezintă un thriller ce teleportează lectorii într-o lume în care nu pot diferenția realitatea de ficțiune. Astfel, pe parcurs, pot intra în pielea fiecărui personaj și îi pot da dreptate, întrucât această carte oferă libertatea de a interpreta orice acțiune, dar în același timp, această oportunitate este luată la sfârșitul poveștii, când se înțelege cu adevărat ce s-a întâmplat. De asemenea, romanul din cazul de față se joacă cu mentalitatea cititorilor, având în vedere faptul că îi ține în suspans, prezentând diferite acțiuni care pot avea un impact emotional puternic, toate aceste fapte constituind întreaga poveste halucinantă.

Mie mi-a plăcut această carte, deoarece dozele mari de adrenalină m-au conectat la universul lui Rachel, în așa fel încât simțeam suferința pe pielea mea. Subiectul în sine m-a captivat și m-a făcut să doresc să aflu cât mai multe informții esențiale în deslușirea misterului. Am reușit să înțeleg comportamentele personajelor și deciziile luate de acestea în diferite clipe tensionate, am descoperit noi caractere și am realizat că nu poți ascunde un lucru la nesfârșit.

Astfel, romanul ,,Fata din tren” solicită foarte mult mintea și atenția lectorilor, iar nenumăratele puncte culminante ajută la creșterea emoțiilor stârnite, stări ce sunt simțite pe parcursul descoperirii mai multor indicii ce duc la adevăr.

11047841-1-small-1.jpg