”Extraordinar” de Natalie Lloyd este o carte care te învață cum să devii eroina unei comunități.  Acțiunea îmbină într-un ritm alert trecutul și prezentul unui oraș implicat în lupta pentru abolirea sclaviei.

Natalie Lloyd s-a născut într-un orășel din Tennessee, SUA. A știut încă din clasa a III-a că vrea să devină scriitoare, și profesorii au încurajat-o să-și urmeze visul. Prima ei carte, A Snicker of Magic (2014), a fost bestseller New York Times, a primit distincția Notable Book din partea American Library Association, iar revista Parents a desemnat-o cartea anului. Celelalte cărți ale ei, Extraordinar (2016) și The Problim Children (2018), au fost la fel de bine primite de public și s-au bucurat de recenzii entuziaste în cele mai importante publicații din America.

Oamenii din Blackbird Hollow se întâlnesc la Boneyard Cafe pentru a uita de griji și pentru a bea ciocolată caldă. Oare locuitorii bănuiesc existența unei comoare care stă ascunsă chiar sub picioarele lor? Un cântec vechi, o constelație scobită într-o masă și o cheie ruginită sunt indiciile care duc la salvarea unui orășel.

Toată viața ei, Emma a așteptat în fiecare noapte ca Visul Destinului să-i arate menirea, la fel cum s-a întâmplat cu fiecare femeie din familie. Însă, viitorul ei nu este așa cum s-a așteptat. Ce poate să însemne o cheie? Și cum o va ajuta asta să salveze Boneyard Cafe?

Împreună cu prietenii ei, Emma descoperă lucruri neștiute despre istoria orășelului lor.   Conectarea la istoria orașului poate salva cafeneaua.  Istoria personală reușește să astupe Marele Gol, împăcând-o cu moartea mamei ei.

M-a impresionat sacrifiul  pentru salvarea vieții unui copil.  Cartea  oferă speranță asemeni unei ciocolate calde din Boneyard Cafe.

Andreea Teleșpan

Extraordinar - Natalie Lloyd