,,Din 7 în 7 „, Holly Goldberg Sloan20190717_193500.jpg
Willow Chance este o fetiță de 12 ani, pasionată de medicină și botanică. Aceasta locuiește cu părinții săi adoptivi, Jimmy și Roberta Chance. Când ea decide că e momentul să meargă la școală, este surprinsă de faptul că învățătoarea și directoarea ei nu cred că fetița are astfel de abilități intelectuale, după ce ea termină teste și evaluări într-un timp foarte scurt. În acest fel, aceasta este trimisă la un consilier școlar, pe nume Dell Duke. Acesta este relativ nou în domeniu, iar încă de la primele întâlniri de după școală cu Willow, își dă seama că are de-a face cu un geniu.
Dar, într-o zi, pe când fetița îi știa deja pe Mai și pe fratele ei, Quang-ha, ce după școală se întâlneau de asemenea cu Dell, are loc coșmarul oricărui copil: Ajunsă pe aleea din fata casei, este informată că părinții acesteia sunt decedați, din pricina unui accident de mașină.
Între timp, neavând alte rude apropiate, care să îi poarte de grijă, un centru de plasament temporar vrea să o ia în grijă, până la găsirea unei noi familii care să o adopte. Dar, Mai vorbește cu mama ei, pe nume Pattie, și decid să o adopte timpuriu. Cum fetele locuiesc într-un mic garaj amenajat sub formă de casă, iar vizitele de la centrul de plasament au loc lunar, acestea decid să se mute cu Dell în apartamentele din Grădinile Glenwood (este de menționat faptul că Mai,Willow și Quang-ha au devenit apropiați de Dell, deoarece acesta s-a implicat mult în cazul tragic al fetei).
Până la urmă, după lungi așteptări, Willow este surprinsă de Pattie și Jairo, șoferul de taxi, care se întâlneau în tot acest timp, că vor să o adopte legal.

Mi-a plăcut această carte în primul rând pentru originalitatea autoarei. Nu a fost ușor de citit, în ciuda faptului că totuși limbajul a fost destul de ușurel. Această carte mi-a trezit sentimente de: fericire, amuzament, amărăciune, agonie, surprindere și multe altele. Recomand această lectură tuturor copiilor, în special pentru că în carte se află informații utile din mai multe domenii, dar și pentru că ne dă o lecție legată de cum trebuie să îți depășești emoțiile, chiar și în cele mai dificile momente.
Cristi Câmpean, a VI-a A, Liceul Teoretic Elf