Aș vrea să vă povestesc despre o carte minunată. E una dintre cărțile mele favorite –  „Coraline” de Neil Gaiman, un autor britanic care a câștigat multe premii pentru cărțile lui.

Cartea aceasta este una dintre cele mai interesante cărți citite de mine deoarece se apelează foarte mult în ea la fantastic. Este o carte înfricoșătoare, cu locuri și personaje de speriat, ceea ce mie îmi place.

Ca să vă dau un impuls pentru a citi această carte, vă pot spune că nu de fiecare dată când deschizi o ușă găsești o cameră. Ați putea da, de exemplu, de un loc magic și minunat în care să vă simțiți împliniți, de un loc plin de mistere care așteaptă să fie descoperite sau de un loc care vă va îngrozi complet. Urmează ca voi să vă dați seama ce fel de cameră este!

În  carte este vorba despre o fetiță care s-a mutat împreună cu părinții săi  într-o casă mare. Coraline are o fire foarte curioasă, iar la un moment dat a dat peste o ușă care nu se deschidea. Era foarte curioasă să vadă ce e acolo. A rugat-o pe mama ei să o ajute, iar atunci când au deschis-o nu au găsit nimic. Dar, după aceea… ei, bine, veți afla chiar voi ce se întâmplă! Vă pot spune că fata dă peste o aventură pe care greu o uiți. Mai multe nu vă spun!

Cartea are suspans, lucruri și personaje înfricoșătoare, aventură, fantezie și este ușor de citit, iar pentru mine e tot ce trebuie ca o carte să fie ideală. De asemenea, alte aspecte care cred că vă vor plăcea sunt ilustrațiile. Se potrivesc foarte bine cu cartea și vă ajută să vă dați seama despre unele lucruri din ea.

După această carte s-a făcut și o ecranizare superbă, la care vă recomand să vă uitați. Vă anunț că sunt șanse foarte mari să vă speriați în timpul vizionării, cum mi s-a întâmplat și mie. Dar sunt convinsă că vă va plăcea la fel de mult ca și cartea! Ana-Maria Grădinaru, Clasa a VII-a, Unde fugim de-acasă?, Botoșani

Desen - Grădinaru Ana-Maria.jpg