Este o carte înduioșătoare pe care am citit-o cu un zâmbet pe față, dar și cu lacrimi în ochi. O carte care îți arată că visele sunt mai importante decât realitatea și că-n orice moment al vieții, nu este bine să-ți pierzi speranța.

Elsa este personajul principal al cărții, o fetiță de aproape opt ani, curioasă și inteligentă, prea matură pentru vârsta ei. Până acum, copilăria Elsei a fost conturată de bunica sa, o femeie de aproape 78 de ani.

Bunica Elsei a fost cea care i-a arătat că ca fi diferit este o calitate și nu un defect. Astfel , creând o lume imaginară și un limbaj secret, îi dă Elsei o putere, cea a imaginației.

Poveștile bunicii o fascinau pe Elsa și o ajutau într-o oarecare măsură să uite de răutățile colegilor care, neînțelegând-o, îi fac mici șicane.

Lumea Elsei este zguduită din temelii atunci când bunica moare din cauza inamicului nemilos, cancerul. Însă bunica pregătise un plan pentru acest moment trist, reușind să invelească durerea cauzată de moartea ei cu bucuriile unor aventuri.

Cartea este scrisă cu multă sensibilitate și duioșie, reușind să stârnească lacrimile și celor mai puternici cititori.