Bungo Stray Dogs - Wikipedia
Bungo Stray Dogs, de Kafka Asagiri

Lovin Ioana-Alecsandra

Clasa a XI-a H

Colegiul Național “Vasile Alecsandri” Bacău

Cercul de lectură “LecturAșii”

“Bungo Stray Dogs” este o serie de manga scrisă de Kafka Asagiri și ilustrată de Sango Harukawa, care a fost serializată în revista de manga seinen „Young Ace” a lui Kadokawa Shoten începând din 2012. Serialul îi urmărește pe membrii „Agenției de detectivi înarmați” în timp ce aceștia încearcă să protejeze Yokohama de mafie. Serialul se concentrează în principal pe vârcolacul Atsushi Nakajima, care se alătură altora înzestrați cu puteri supranaturale pentru a îndeplini diferite sarcini, inclusiv conducerea unei afaceri, rezolvarea misterelor și îndeplinirea misiunilor atribuite de agenție.

Narațiunea se învârte în jurul unui tânăr adult pe nume Atsushi Nakajima. După ce a fost expulzat din orfelinatul în care locuia, Atsushi intervine în tentativa de sinucidere a unui detectiv pe nume Osamu Dazai, crezând că acesta se îneacă în râu.
Prin interacțiunile sale cu Dazai, Atsushi își descoperă puterea extraordinară de a se transforma într-un tigru alb feroce sub clar de lună.
Această abilitate unică a făcut ca orfelinatul să îl maltrateze și să îl excludă în trecut.
Dazai îl recrutează într-o organizație numită “Agenția de detectivi înarmați”, unde întâlnește numeroase alte persoane cu abilități supranaturale.
Împreună, ei abordează diferite cazuri și incidente care au loc în orașul Yokohama, un loc plin de indivizi care posedă puteri extraordinare. Între timp, Atsushi devine ținta unui membru al Mafiei Portului, pe nume Ryūnosuke Akutagawa, deoarece pe capul său a fost pusă o recompensă pe piața neagră.

De-a lungul conflictelor lui Atsushi cu mafia, acesta îl întâlnește și pe Francis Scott Key Fitzgerald, liderul organizației “Fellowship of the Guild”, responsabil de plasarea recompensei pe capul său.
Fitzgerald dezvăluie existența unei cărți supranaturale capabile să modifice realitatea, care este cumva legată de forma de tigru a lui Atsushi.
Această dezvăluire a dus la plasarea recompensei pe piața neagră. Fitzgerald nu ține cont de eventualele pagube cauzate de breaslă în Yokohama în schimbul obținerii cărții, desfășurând un dirijabil numit „Moby Dick” pentru a face ravagii în oraș.
Cu toate acestea, Atsushi, ajutat de Akutagawa, aproape că îl ucide pe Fitzgerald și reușește să oprească Moby Dick cu ajutorul unui fost membru al mafiei pe nume Kyoka Izumi.

Seria oferă un bun echilibru între acțiune, comedie și dramă. Scenele de luptă sunt bine executate, cu imagini dinamice și utilizarea creativă a abilităților personajelor. Momentele de comedie oferă ușurință și lejeritate, în timp ce elementele dramatice aprofundează trecutul personajelor și luptele lor cu identitatea și scopul. Dacă vă place acțiunea supranaturală, referințele literare intrigante și personajele bine dezvoltate, manga „Bungo Stray Dogs” merită cu siguranță să fie citită. Fie că preferați manga sau adaptarea anime, ambele oferă o experiență plăcută și captivantă care vă va ține în priză.