,, Jurnalul Annei Frank „, publicat sub forma benzilor desenate, este o adaptare grafică, ce spune, prin text și prin imagini, povestea Annei Frank. Aflăm, de asemenea, ce s-a întâmplat în trecut cu oamenii care aveau religii diferite.

Îmi plac foarte mult benzile desenate, deoarece textul este însoțit de imagini.

Dar să trecem la prezentare.
Este anul 1942 , familia Frank , o familie de evrei, traiește linistită, fără să bănuiasca ce va urma. Este ziua Annei si impreuna cu familia si cu prietenele ei isi serbeaza ziua . Unul dintre cadourile primite este un jurnal , iar Anne este foarte fericita .
Dupa un timp , apar și problemele. Naziștii doresc sa plece toti evreii din Germania. Pentru a nu avea probleme, familia Frank pleaca din Germania in Olanda, dar si aici apar nazistii care nu-i doresc pe evrei in Olanda .
Începe razboiul, Al Doilea Război Mondial, cu bombardamente , avioane , impuscaturi si toate acestea impotriva evreilor . Mulți oameni încep să-i urască pe evrei, asa că îi chinuie , îi trimit la inchisoare, trec prin foamete si toate acestea pe nedrept .
Pentru a nu păți ce au patit ceilalti evrei , familia Frank se ascunde intr-o camera numita Anexa din firma lui Otto Frank . Nimeni nu stie despre aceasta ascunzatoare. Ceilalti oameni cred ca familia Frank a plecat din Tarile de Jos . In urmatoarele saptamani , familia Frank a acceptat să primească în Anexa o alta familie de evrei, familia van Daan. In Anexa este putin loc și traiul este greu pentru două familii . Dupa un timp , vine un alt evreu , un dentist , care imparte camera cu Anne, iar fetei ii este greu . Acolo, in firma lui Otto , domnul Kleiman , Victor Kugler , Bep si Miep îi ajuta pe cei din Anexa. Le spun stiriile , le aduc mancare si au grija sa nu fie gasiti . Trece deja un an și jumătate, iar celor din Anexa le este foarte greu; nu dorm noaptea , se cearta , aud bombardamentele si impuscaturi. Annei ii este greu , se simte singura, dar tot ce simte scrie in jurnalul ei numit Kitty si asa treace mai ușor peste toate .
Acum , Anne se intelege bine cu Peter van Daan si asa nu se mai simte singura . Supraviețuirea este și mai grea pentru toti din Anexa . Pe 4 august 1944  , sunt găsiți si arestati . Doamna, Peter  si domnul van Daan pier în inchisoare. Aceeași soartă o au doamna Frank, Anne si sora ei. Singurul care supravietuieste este Otto Frank , care salveaza jurnalui Annei Frank . El înfiinteaza Anne Frank Founds, apoi publică jurnalul fiicei lui .

Recomand aceasta carte celor care preferă benzile desenate, deoarece, pe lângă scris, sunt multe imagini captivante .
Stefania Voinea, clasa A VI-a A, Liceul Teoretic Elf

Screenshot_20190722-174756_WhatsApp.jpg