Picteaza vantul

Maia este „captiva” in casa bunicii sale. Aceasta ii interzice totul:
prietenii,iesitul din casa,distractia….
Parintii Maiei au decedat cu mult timp in urma si singurul lucru pe care il mai stie fata despre mama sa este ca aceasat indragea caii
Intr-o zi, bunica Maiei se comporta mult mai ciudat decat de obicei si dupa ce tranteste o farfurie de perete, aceasta lesina. Salvarea este chemata  iar fata afla ca bunica ei a murit.
Avocatul bunicii o instinteaza pe Maia ca se va muta la familia mamei sale in Wyoming.
Aceasta ia aviaonul ,iar cand ajunge la aeroport un domn inalt ii spune ca este bunicul ei si o duce pana la casa .
Matusa Maiei este o persoana buna la suflet, dar si aspra deoarece nu ii da voie fetei sa se planga si nici nu o lasa sa se dea jos de pe cal pana aceasta nu invata sa calareasca.
Maia afla de existenta Artemisiei,o iapa salbatica . Aceasta fusese calarita de chiar mama ei.
Intr-o zi caii salbatici sunt capturati de oameni,singura ramasa fiind Artemisia.
Fata impreuna cu matusa sa isi doresc sa o aduca pe iapa in tabara, deoarece stiu ca nu se va descurca singura in libertate.
Matusa Vi si verisorul fatei sunt plecati o zi din tabara. Maia ramane singura.Dupa un timp, fata o observa pe Artemisia in departare si fara a se gandi se duce sa o salveze ,dar isi risca propria viata
Iapa si fata se intalnesc pentru prima data,iapa nu are inca incredere in fata dar dupa ce aceasta este prinsa sub un trunchi de copac iar apoi salvata de Maia ,ii castiga increderea. Din pacate, dupa un cutremur ,amandoua au rani grave,mancare putina si nu sunt destul de puternice pentru a ajunge in tabara,numai daca lucreaza impreuna. Ajutandu-se una pe cealalta ele reusesc sa ajunga in tabara unde sunt poftite cu bratele deschise de catre familia Maiei.
Dupa ce iapa este dusa in tabara , in fiecare zi pe deal se iveste Remington,un alt cal salbatica care doarea sa fie impreuna cu iapa si dupa ce Maia observa ca Artemisia isi doreste si ea sa fie libera,impreuna cu Remington,ii da drumul din tarc si isi ia la revedere de la ea.

Maia este o fata buna la suflet ,pentru ca si-a riscat viata pentru a salva o iapa, desteapta ,deoarece a invatat repede sa calareasca, dar si un pic descurajata ,fiindca nu se simtea destul de puternica pentru a calari un cal salbatic . Ea nu a fost iubita multi ani si cred ca nu stia ce inseamna sa iubesti, dar incurajata de noua sa familia a devenit mai curajoasa,puternica si a invata (atunci cand a lasat-o pe iapa libera) ce inseamna iubirea arevarata si ca are nevoie de prieteteni in viata.

Iris C., clasa a VII-a,  Liceul Teoretic Elf IMG-20190822-WA0008.jpg