Lecturiada elevilor 2024  este un program ANPRO, dublat de un concurs tematic interdisciplinar cu accent pe multiliterație, desfășurat pe parcursul unui an calendaristic online și „față în față”.
Ediția a 15-a, „Nevoia de întrebare și mirare”, continuă seria începută anul trecut, „Nevoia de împrospătare”.
Concursul, cu două etape ‒ locală și națională ‒, se desfășoară pe  următoarele secțiuni: 1. Citește cu mine; 2. Digievenimente; 3. Digiportofolii; 4. Digiscriere. La care se adaugă „Cărți de Top”. Activitățile din etapa locală pentru primele secțiuni au loc între lunile februarie și iunie 2024. Pentru „Cărți deTop” postările continuă și pe perioada vacanței.
La etapa națională, desfășurată sub forma unei școli de vară, participă cei admiși (un elev însoțit de profesorul coordonator)  după evaluarea materialelor înscrise pentru etapa națională. Școala de vară va avea loc la Cluj  între 2-6 septembrie 2024.
Precizăm că lecturiadele sunt concursuri deschise la care poate participa orice elev între 6 și 18 ani și oricâte cercuri/ateliere/cluburi de lectură dintr-un judeţ, localitate sau chiar din aceeaşi şcoală din România și Republica Moldova cu condiția să fi participat la etapele locale.
Înscrierea la admiterea pentru primele patru secțiuni are loc între 15 iunie-15 iulie 2024, iar rezultatele vor fi făcute publice în 10 august 2024.
Pentru concursul de recenzii „Cititor de șapte stele” vor fi luate în considerare postările publicate până în 15 august 2024. Rezultatele se vor publica în 20 august 2024.

Pentru mai multe informatii despre concurs consultați:

http://www.lecturiadaelevilor.anpro.ro/regulament (vom publica regulamentul actualizat)
http://www.lecturiadaelevilor.anpro.ro/contact/
Vă invităm să urmăriți:grupul lecturiadei https://www.facebook.com/groups/1990804990946055 și site-ul lecturiadelor  http://www.lecturiadaelevilor.anpro.ro/ pe care vom publica informații despre concurs și multe idei care vă pot ajuta la pregătirea materialelor pentru înscrierea în concurs.