Lecturiada elevilor 2023 este un program ANPRO, dublat de un concurs tematic interdisciplinar, cu accent pe multiliterație, desfășurat pe parcursul unui an calendaristicon-line și „față în față”.
Ediția a 14-a, „Nevoia de împrospătare”, continuă seria începută anul trecut, „Jocul de-a școala”.
Concursul cu două etape ‒ locală și națională ‒ are următoarele secțiuni: 1. Citește cu mine; 2. Digievenimente; 3. Digiportofolii; 4. Digiscriere. La care se adaugă „Cărți de Top”. Activitățile din etapa locală pentru primele secțiuni au loc între lunile februarie și iunie 2023. Pentru „Cărți deTop” continuă și pe perioada vacanței.
La etapa națională, desfășurată sub forma unei școli de vară, participă cei admiși (un elev însoțit de profesorul coordonator) la  după evaluarea materialelor înscrise pentru etapa națională. Școala de vară va avea loc la Cluj la o dată pe care o vom comunica în ulterior.
Precizăm că lecturiadele sunt concursuri deschise la care poate participa orice elev între 6 și 18 ani și oricâte cercuri/ateliere/cluburi de lectură dintr-un judeţ, localitate sau chiar din aceeaşi şcoală din România și Republica Moldova.

În condițiile acestui an școlar, desfășurat cu multe neprevăzute, am fost nevoiți pe parcurs să facem anumite modificări față de informațiile din Regulamentul inițial. Astfel:

  1. termenul nou pentru completarea formularului de înscriere și trimiterea materialelor pentru toate secțiunile este: 15 IULIE 2023.
  2. rezultatele concursului pentru toate secțiunile vor fi anunțate în 31 iulie 2023
  3. data precisă a etapei naționale se va stabili în funcție de posibilele modificări ale începerii anului școlar și se va anunța în 31 iulie.
  4. Cei care doresc pot continua să pregătească textele pentru concursul de scriere, precum și portofoliile și în vacanță până la data înscrierii. La propunerea participanților am redus la minimum cinci numărul colecțiilor care trebuie cuprinse în portofolii.

Pentru concursul „Cititor de șapte stele” vor fi luate în considerare postările publicate până în 15 august.

Pentru mai multe informatii despre concurs consultați:

http://www.lecturiadaelevilor.anpro.ro/regulament (vom publica regulamentul actualizat)
http://www.lecturiadaelevilor.anpro.ro/contact/
Vă invităm să urmăriți:grupul lecturiadei https://www.facebook.com/groups/1990804990946055 și site-ul lecturiadelor  http://www.lecturiadaelevilor.anpro.ro/ pe care vom publica informații despre concurs și multe idei care vă pot ajuta la pregătirea materialelor pentru înscrierea în concurs.