,,PRINȚESĂ sub acoperire” a fost publicată în anul 2017, editura care a publicat cartea în România a fost LITERA, are 397 de pagini și 56 de capitole.

Connie Glynn s-a născut în Anglia în 1994 și a avut încă din copilărie o mare pasiune pentru povești, dictându-i mamei sale prima ei povestire la vârsta de șase ani. În timpul facultății a înființat canalul YouTube de vlogging Noodlerella, care s-a bucurat de un succes imens în Marea Britanie, adunând în scurt timp aproape un milion de abonați. În anul 2017, primul volum din Cronicile Rosewood, inspirat din propriile expriențe din anii de școală la internat, a adus-o pe Connie în topul autorilor de scces ai genului. Prințesă sub acoperire a fost urmat de Prințesă cu adevărat, Prințesa pierdută, iar aventura continuă în Prințesă pentru totdeauna și în Ultima prințesă.

    ,,Voi fi bună, voi fi curajoasă, voi fi de neoprit.” acesta este citatul care m-a făcut curioasă în legătură cu cartea.

Am considerat că toate cărțile cu prințese au legătură doar cu lucrurile regale, dar în Prințesă sub acoperire este diferit. Prințesă sub acoperire este cartea în care descopăr că, trebuie să fiu curajoasă, bună și de neoprit. Vă recomand această carte, deoarece puteți face parte dintr-o lume unde se unesc regalitatea și viața unui substitut.

REZUMATUL CĂRȚII

Prințesa Elendor Prundence Wolfson este singura moștenitoare a regelui Alexander Wolfson. Elendor nu vrea să meargă la școala propusă de tatăl ei, școala Aston Court, unde toți conducătorii Maradovei au învățat. Elendor dorea să meargă la Rosewood Hall, în Anglia. Mama ei, Matilde, i-a propus lui Alexander să o lase pe fată, dar să meargă sub acoperire, iar el acceptă. Lottie Pumpkin, este o fată orfană dintr-un orășel de provincie. Ea, după mult timp a reușit să intre la Rosewood Hall. Ajunsă la școală, Lottie și-a făcut noi prieteni, Binah, Anastasia și doi frați gemeni, o fată și un băiat pe nume Lola și Micky. Lottie a mers în casa unde trebuia să locuiască, la Florence Ivy. Colega ei de cameră era Ellie Wolf.Deoarece au apărut zvonuri despre faptul că Lottie ar fi prințesa Maradovei, Ellie a așteptat să vină Lottie în cameră și să-i spună că ea este adevărata prințesă a Maradovei.Binah i-a oferit lui Ellie o ecuație ce va putea deschide două cutii, oferite tot de Binah pentru Lottie și Ellie, iar lui Lottie i-a mai oferit o carte despre Scufița Roșie, ceea ce a făcu-o pe Lottie să își amintească de cartea pe care a primit-o la începutul anului, în fața ușii și a decis să meargă în cameră cu Ellie. În carte au descoperit fișa de cititor. Ce le-a mai rămas să facă era doar să vadă cine a fost în prima zi la bibliotecă, iar Ellie a decis să meargă în seara aceea. Ele au descoperit că în prima zi doar Binah, Raphael și Anastacia au fost la bibliotecă. În a doua săptămână de școală, a venit un băiat nou, pe nume Jasmei. Acesta era partizanul lui Ellie, iar acesta a anunțat-o pe Lottie că trebuie să vină în Maradova.

În Maradova, Lottie s-a întâlnit cu părinții lui Ellie și cu bunica ei. Lottie a aflat că se va aplica articolul șase, iar Jasmei, partizanul lui Ellie, își va continua orele la Rosewood Hall. Lottie devine substitut, ceea ce o face să devină ,,prințesă” sub acoperire.

Lottie a început un curs de etichetă.

Ellie și Lottie au decis să deschidă cutia primită de la Binah și au descoperit că înăuntru era o broșă în formă de vulpe și șoricel. Lottie a mai avut o informație care era despre administratorul școlii, William Tufty care a scris o poezie ,,Vulpița și șoricelul cel plăpând,,. Cele două fete au fost în biroul directorului unde au văzut o poză cu administratorul. Ellie și Lottie au decis să afle mai multe de la Binah.

Lottie a mers la cursul de etichetă, unde se aflau doar persoane regale sau importante. Acolo se aflau și Anastacia, Raphael și Saskia. Profesoara, Lady Priscilla, era foarte rea și se purta urât, fiindă credea ce este prințesa Maradovei, care a avut un comportament neregal.Cu ajutorul prințului Ashwich, Lady Priscilla, s-a purtat mai frumos cu Lottie. Ellie și Jasmei i-au spus lui Lottie să nu mai vorbească cu Ashwick.

Lottie și-a dar seama că nu a putut dormi, fiindcă avea ceva sub saltea. Jasmei s-a uitat și a văzut o hârtie cu semnul unui lup tăiat cu doua linii roșii, acesta fiind semnul morții. Cei trei aveau trei suspecți, pe Anastasia, Raphael și Binah, iar ca momeala pe Lottie.

Vacanța de iarnă a început, iar Lottie, Ellie și Jasmei au decis să rămână la școală cu alți câțiva elevi.

Un nou trimestru a început. Lottie a trcut de toate examenele, iar acum urma balul primăverii în Maradova împreună cu Ellie, Jasmei și alți prinți și prințese. Lottie, Ellie și Jasmei au mers în Paris unde și-au luat ținutele. Următoarea zi, cei trei au ajuns în Maradova. Ziua următoare a fost balul. După o întâplare cu prințul Edmund, Saskia s-a oferit să o ajute pe Lottie cu rochia. Când au ajuns în camera Saskiei, ea i-a oferit o cană de ceai lui Lottie, iar după puțin timp, Lottie și-a dat seama că a fost otravită și a leșinat. Elle și Jasmei s-au întâlnit cu Anastacia. Anastacia a știut totul despre Ellie și Lottie, dar nu și despre răpirea lui Lottie. Anastacia a mai spus că Saskia este partizanul ei. Lottie s-a trezit într-o mașină cu Saskia. După câteva momente a sunat-o Ellie, iar Lottie a fost amenințată de Saskia să nu spună unde este, ceea ce a făcut-o pe Lottie să vorbească codat, ca să își dea seama Ellie că nu este bine.Lottie a fost salvată de Jasmei și Ellie, iar Saskia a mers la pușcărie. Prințesa Maradovană era în pericol, din cauza unei persoane numită Leviathan.