“Încearcă să fii fericită. Nemernicii aceia nu vor suporta fericirea ta.”

Acum o săptămână am terminat cartea aceasta şi, chiar dacă la început eram puţin sceptică, până la final a ajuns să-mi placă foarte mult.

Cartea tratează un subiect sensibil, anume bullying-ul – un fenomen din ce în ce mai des întâlnit şi pentru care, din păcate, nu se găsesc întotdeauna soluţii potrivite, la timp.

La un an după atentatele din 11 septembrie 2001, Shirin este agresată atât verbal, cât şi fizic doar pentru că aparţine unei anumite rase, are o anumită religie şi poartă o anumită vestimentaţie. Se tot mută împreună cu familia ei dintr-un oraş în altul, în speranţa unui viitor mai bun, iar la un moment dat, Ocean James apare în viaţa ei şi totul se schimbă. Cei doi tineri provin din lumi total diferite, iar pentru Shirin a devenit aproape imposibil să creadă în sinceritatea altcuiva, să aibă din nou încredere în ceilalţi.

Oare va reuşi Shirin să fie ea însăşi? De câtă iubire, bucurie şi speranţă este nevoie pentru ca, dincolo de suferinţă, să ne putem găsi un nou drum, să ne recăpătăm încrederea în oameni, în noi înşine? Tahereh Mafi încearcă să deschidă, în sufletul cititorului, o fereastră către răspunsul la aceste întrebări.