Sub aripa lui IsiDor

Pentru sufletul meu, O vară cu Isidor este o carte care sensibilizează , atinge sufletul oricărui copil. De asemenea, acest text este foarte important atât pentru mine, cât şi pentru cei din generația mea.  Această carte deschide orizontul imaginației, cu ajutorul ei am învățat cât este de important să fii bun. Autoarea cărții ,Veronica D. Niculescu este cunoscută si pentru publicarea cărții Iarna lui Isidor, al doilea volum al acestei serii și, mai nou, pentru Pescărușul de la geam, volum lansat în aprilie, 2022, la Timișoara.

Un prim argument ar fi acela că în text putem observa valorile prieteniei strânse dintre Serena si condorul Isidor. Cu cât am avansat în a citii această carte, pătrundeam in lumea fascinantă a celor doua personaje, trăiam împreună sentimente de îngrijorare, prietenie cât şi de mila. Aveam fel si fel de emoții, plăcute si mai puțin plăcute.  Un lucru remarcabil al acestui roman este faptul că a fost scris din perspectiva unei fetițe de doar treisprezece ani, ceea ce mă duce cu gândul la o asemănare între mine şi ea.

Un al doilea argument ar fi că textul ne învață cât de importantă este încrederea , autoarea, Veronica D. Niculescu , le-a insuflat-o celor două personaje, încă din prima zi in care s-au întâlnit.
De asemenea, aceasta carte ilustrează personificarea, îi atribuie lui Isidor însuşiri umane. Acesta putea sa scrie, sa citească şi chiar să se roage.

În al treilea rând, această carte descrie peisaje frumoase din țara noastră şi aspecte importante de la Castelul Peleş. Totodată, arată cum mereu Serena îl ia pe Isidor oriunde cu ea, l-a ascuns sub pat, l-a purtat chiar şi în bagaj. Ea a făcut tot posibilul ca Isidor sa fie bine, ceea ce este un exemplu foarte bun pentru copii din generația mea.

Așadar, aceasta carte îţi poate deschide noi căi pentru acest tip de lectură, totodată aici am învăţat cât de puternica poate fi prietenia dintre un om și un animal.  Vă recomand călduros să o citiţi, astfel vă veți împrieteni și voi pentru multtimp cu un condor care vă atinge sufletul cu aripa lui.

Csiki Karina,  VII, Liceu Tehnologic Electrotimiș, Timișoara