Serile de iarnă, alături de magia care le înconjoară, m-au îndemnat să citesc cartea ”Prințesa lupilor” scrisă de Cathryn Constable. ”Prințesa lupilor” este un roman interesant și captivant, care te introduce într-o atmosferă magică, de iarnă. Este primul roman al autoarei, fiind un roman contemporan pentru copii și adolescenți.

Sophie, o orfană, este bântuită de vise cu păduri înghețate și de o puternică dorință de a vizita orașul Sankt Petersburg . Când în sfârșit ajunge în Rusia, alături de cele două prietene ale sale: Delphine și Marianne, se urcă în trenul greșit care le duce în pustietatea înghețată,  departe de civilizație.  Sunt ajutate de prințesa Ana Volkonskaia, care le invită la palatul său de iarnă și le fascinează cu povești despre diamante pierdute și un trecut tragic. Dar, odată cu venirea nopții și apariția lupilor, Sophie descoperă secretele întunecate ale palatului și ale istoriei personale.

Acțiunea are loc într-un cadru extrem de misterios, în regatul de gheață al Rusiei. Peisajele și cadrul romanului sunt de poveste, iar acțiunea este captivantă și  bine construită.

Mă bucur că am citit-o în luna decembrie descărcare (1).jpg,când tânjeam după zăpada de care nu am avut parte în acest an. Descrierile au delicatețea fulgilor de nea, iar atmosfera este  magică, fiecare cadru fiind foarte bine prezentat  prin cuvinte pline de magie.

La sfârșitul lecturii , am reflectat asupra  alegerii Rusiei ca spațiu principal al acțiunii. De ce autoarea a ales Rusia, în schimbul unei țări nordice?  La fel ca și Sophie, am descoperit o dorință nefondată de a afla mai multe despre secretele acestei țări magice. Cred că fiecare avem un sentiment de atracție față de un loc, care  nu este născută doar de opțiune, ci și de un instinct. E ceva mai presus de rațiune, e ceva ce nu se poate explica în exterior, dar este atât de clar în interiorul celui ce-l trăiește.  Citind,  am devenit atrasă de Rusia și vasta întindere de gheață și secrete.

Cartea este potrivită celor care încă își caută propriul spațiu de vis,  celor care încearcă să ajungă acolo și celor cărora le este teamă să pornească în căutarea lui.

Claudia Teleșpan