În această carte este vorba despre un băiețel pe nume Kristian căruia i-a murit sora și din această cauză familia băiatului nu mai sărbătorea Crăciunul. Iunia fusese foarte vesela si o dată cu moartea ei, atmosfera din cadrul familiei deveni din ce în ce mai tristă. Părinții refuzau până și să meargă la mormântul fetei.

Kristian avea ca obicei înotul, o pasiune care il relaxa. Acolo a întalnit-o pe Hedvig, care murise, de asemenea, în preajma Crăciunului. Hedvig iubea tare mult sărbătorile de iarnă și-l determină pe băiat, ca in amintirea Iuniei, să iși convingă familia să sărbătorească Crăciunul.

Kristian îi promise surorii lui mai mici, Augusta, că va readuce in casă spiritul sărbătorilor. Cu ajutorul lui Henric, fratele lui Hedvig, el face felicitări cu pozele Iuniei, astfel, familia iși aduce aminte de firea veselă a copilei.

La finalul cărții, Kristian o ajuta pe Hedvig să treacă in lumea cealaltă, deși acest lucru însemna pierderea unei prietene.

Cartea este despre prieteniile adevărate, despre pierderea persoanelor dragi și suferința trăită de cei rămași în urmă, despre relațiile cu familia. Este o lectură placută si ușoară.WhatsApp Image 2022-01-09 at 12.14.50.jpeg