Botoșani, 8 martie 2024Dragă Platanos,

După ce am citit textul Doinei Ruști în care ești personaj, m-am tot gândit la prietenia ta cu Sisinel. Sper că încă sunteți prieteni și că stați pe aceeași parte a râului.

Cu ocazia sosirii primăverii, tu și cu prietenii tăi reînfloriți , așa că m-am decis să-ți recomand o carte. Aceasta se numește ,,Copacul dorințelor’’ de Katherine Applegate. Se citește ușor, are capitole scurte și imagini încântătoare. Oricum, nu îmi făceam griji deoarece știu că ești un cititor expert.

Vei afla o poveste minunată al unui stejar pe nume Roșu, care îndeplinește dorințele celor care vin să îi vorbească. Acest copac este casa multor animale, cum ar fi: ratoni, veverițe, păianjeni sau mai multe tipuri de păsări, printre care și prietena lui cea mai bună, cioara Bongo, care spune povești amuzante și are idei strălucite.

Cel mai mult mi-a plăcut sinceritatea cu care Roșu relatează întâmplările și cum a reușit să îi aproprie pe Samar și Stephen, doi vecini care nu se descurcau să socializeze. Aceștia reușesc să îl salveze pe Roșu în anumite momente, arătând cât de importantă este prezența stejarului în acel oraș.

Poți găsi această carte în biblioteca în care ai locuit, așa că îi poți spune lui Cati să ți-o aducă. Sper ca recomandarea mea să-ți stârnească curiozitatea și că îți va plăcea la fel de mult povestea ca și mie.

 Cu drag,

Karina

Karina Hoșman, CL „Unde fugim de-acasă?”, Șc. Gimn. Nr. 7 Botoșani