Cercul de lectură: „O CARTE, VĂ ROG!”
Colegiul Naţional Mircea cel Bătrân, Rm. Vâlcea
elevi: Yasmine Bîldea, Yanis Ciobanu, Iulia Popescu, Daniela Giuran, Ana Georgescu, Cristiana Brînzan, Daria Ghica, Rianna Zaharia-Sindie, Darius Munteanu;
coord. Oprea Geanina

Cercul de lectură „O carte, vă rog!” din Colegiul  Naţional „Mircea cel Bătrân” Rm.Vâlcea a luat fiinţă la data de 14 ianuarie 2010, cu scopul declarat de a atrage cât mai mulţi elevi din colegiul nostru spre lectură, scopul nostru fiind promovarea lecturii de plăcere, lectura „neîngrădită” de canoanele programei şcolare. Întâlnirile cerchiştilor au loc lunar în biblioteca şcolii, la librăria „Humanitas” sau la Ceainăria „cu Lavandă” din oraş, într-un cadru intim, grupul ţintă formându-l atât elevii de liceu, cât și gimnaziştii.
Anul școlar 2020-2021 a reprezentat o adevărată provocare pentru membrii cercului de lectură O carte, vă rog!, care au participat la toate evenimentele/proiectele propuse: „Citește cu mine!/„Lecturi paralele”, „Mărțișoare”Cărțișoare”, „Ziua Poeziei”, „Ziua Lecturii”.
Astfel, proiectele propuse și realizate de noi atrag atenţia tocmai prin ineditul şi autenticitatea imaginilor, a poveştilor/jurnalelor elevilor, a modului în care ei au perceput pandemia. Așa cum au afirmat în prezentările lor, s-au focusat pe ceea ce au câștigat în pandemie, nu pe ceea ce au pierdut, reușind să fie recunoscători pentru evenimentele ce au avut loc de-a lungul acestei pandemii și să le descrie într-un mod plăcut.
Şi tocmai pentru a nu plictisi prin cuvinte „seci”, lipsite de căldura şi emoţia întâlnirilor acestor tineri minunaţi cu Școala… în pandemie, vă lăsăm plăcerea de a descoperi legătura dintre ierişi astăzi…: „Am învățat și lucruri noi, precum harta mentală, care m-a ajutat să înțeleg mai bine tainele ascunse ale operei, să extrag esențialul din ele, dar și alte forme de a transpune aceste scrieri și materiale realizate, în diverse site-uri/aplicații (Padlet, Jamboard, oscrisoare.ro, Calameo, Mind Maps etc.).”

Proiectele elevilor pot fi vizualizate accesând următoarele linkuri:
https://padlet.com/geaninaoprea
https://en.calameo.com/read/006645943ed172e3bc6ff
https://en.calameo.com/account/dashboard