Poză copertă ,,Zâmbește” .jpg

 

În momentele în care liniștea domină stau și mă gândesc, iar întrebarea pe care mi-o pun cel mai des este: ,,De ce oamenii critică așa de mult?”. Încă nu am găsit un răspuns, dar m-am bucurat când am constatat, citindu-i cartea ,,Zâmbește”, că și Raina Telgemeier gândește la fel ca mine și că vrea să ne arate cât de puternici putem fi în ciuda vorbelor lumii.

Acțiunea începe când Raina, o fată de clasa a șasea, suferă un accident și își pierde ambii incisivi definitivi. Ea este rușinată de felul în care arată acum, fără cei doi dinți, mai ales când se gândește la ce va spune lumea despre eași nici nu are idee prin câte operații va trece și câte vizite la stomatolog, la paradontolog și la ortodont va îndura. Această fată va trece prin multe greutăți mai ales la școală, întâmpinând o grămadă de prieteni falși, dar va ajunge până la urmă să își găsească grupul de prieteni potriviți care să o înțeleagă și să o accepte așa cum e.

Recomand ca această carte minunată și, pe alocuri,  amuzantă să fie citită deoarece ne indică, în mod indirect desigur, cât de multe tipuri de oameni există și ne învață să fim tari indiferent de cum ne judecă lumea. Este o carte incredibilă despre prietenie, curaj, încredere și respect.

 

Goncze Alehandra Antonia, Școala Gimnazială ,,Oltea Doamna”, Oradea