Salut! Aș vrea să vă recomand o carte! Cartea se numește Vremea Vrăjitoarei Niciodată. Această carte este scrisă de Adina Rosetti, născută în anul 1972, în Brăila. Ea este scriitoare și jurnalistă. A crescut înconjurată de povești și de cărți, avându-i ca povestitori pe bunicii și părinții ei.

În carte, este vorba despre o fetiță care a fost exilată într-un turn de unchiul său, Tempus Întâiul, deoarece a încercat să dea timpul înainte. Turnul acela se afla pe o insulă, în mijlocul vârtejurilor temporale, departe de oameni. Ea a stat în acel turn câțiva ani, timp în care a ascultat cântecele formației „The Leprechauns’’ și a inventat un aparat special pentru potolirea vârtejurilor. Când vara sa, Mâine, a invitat-o la nuntă, Domnișoara Poimâine s-a bucurat că se întoarce în oraș.

În oraș, grăbindu-se la unchiul său, ca să îl roage să nu o trimită înapoi în acel turn, s-a întâlnit cu vechiul ei prieten, Vreodată. El era solistul trupei ‚„The Leprechauns’’, dar Poimâine nu știa. Ea știa doar faptul că, din cauza lui, a fost prinsă de Tempus. Unchiul ei, nu a vrut să o elibereze. El intenționa să îl trimită pe cel mai bun ucenic al său, Vreodată, cu ea. Tempus știa că Poimâine se plictisește singură, și că, dacă o va elibera, nu va avea cine să potolească vârtejurile. În zilele de pregătire pentru nuntă, Poimâine alerga prin Regat. Nici nu a observat cum a ajuns la mlaștina Vrăjitoarei Niciodată. Aceasta era cea mai mare fiică a lui Tempus. Ea a fost exilată în mlaștină deoarece, când era mică, a oprit timpul. Vrăjitoarea a convins-o să îl adoarmă pe Tempus, după care, ele să preia conducerea regatului. Această vrăjitoare a mințit-o pe Poimâine și a preluat conducerea, devenind o tirană. După un timp, Poimâine împreună cu prietenii ei, au salvat regatul, de acea tirană. Vasile Chițan, clasa a VII-a, Unde fugim de-acasă?, Botoșani

Desen -Chițan Vasile.jpg