Încă de la primele paginii ale cărții am avut presimțirea că mă va captiva la nebunie. Nu am găsit foarte multe cărți pe placul meu, dar un lucru îl știu sigur: am început bine citind vara aceasta. Emoții și râsete mi-au stârnit ca niciodată această carte, stăteam cu sufletul la gură de nerăbdare să văd cum va întoarce bunica Dowdel de data asta situația în favoarea ei și a nepoatei
sale.
Mary Alice, o adolescentă de 15 ani, a fost nevoită din cauza crizei să petreacă un an alături de bunica ei. Nici bine nu a ajuns, că a fost trimisă la școală. Deși nouă în orășel, toată lumea știe cine este deja Mary Alice. Împreună tot timpul cu bunica, devin partenere în toate năzdrăvăniile, normal că marele geniu rămâne mereu bunica, atunci când vine vorba de pozne întrece pe oricine. Au băgat mințile în capul unor adolescenți obraznici, care au avut chef de farse de Halloween, culeg nuci de acasă de la Moș Nyquist, pentru a face tarte..
Dar ai grijă! O secundă de neatenție și poc, ai picat în plasa bunicii.
E și harnică, și descurcăreață și are grijă să nu îi lipsească nimic. Bătrâna: pune la punct cucoanele din orășel, ba chiar se ocupă de viața unui artist nou-venit în oraș și a unei profesoare din localitate. De-a lungul capitolelor descoperim inima ei caldă, bine intenționată și bună ca o tartă făcută de bunica Dowdel. Bunicuța știe să aibă grijă de prietenii ei și de cei slabi de care se profită în cele mai multe cazuri. Prietenia pentru ea este destul de ciudată. Cum ar fi cea cu Effie Wilcox, care este fie cea mai bună prietenă a bunicii, fie cea mai mare dușmancă.
În această continuare a cărții Departe de Chicago, Richard Peck ne demonstrează din nou cât de frumoasă și palpitantă poate fi viața alături de
bunica de la țară.
Nu știu de ce, dar am început să îmi compar destul de des bunicile cu bunica Dowdel și am realizat că sunt foarte asemănătoare, de acum va trebui să fiu mai atent în cazul în care scoate bunica mea de sub șorț un shotgun.
Comentarii recente