imagine carte.jpeg

TRIUMFUL INIMII, Iertarea într-o lume neiertătoare

De Megan Feldman Bettencourt

Trasucere: Raluca Nicolae, Laura Sîrbu

Ed. Niculescu, 2016, București

 

Așa cum se întâmplă de obicei, în vacanță citim și ce nu am apucat … în tumultul orelor din  programul școlar, cărți care așteaptă pe un raft sau pe noptieră, să vină un moment prielnic și pentru ele. Asta nu le scade din importanța lor pentru viața noastră, dar, întotdeauna există niște priorități!

Mai ales o astfel de carte care deși amânată, pentru a fi terminată, pare mai actuală ca oricând; tema iertării și a relaționărilor sociale, în aceste momente, de după/ din timpul / pandemiei, a devenit un subiect problematic pentru umanitate. Psihologic, ne-am confruntat cu aceste carențe detrminate de izolarea impusă. Prin experiențe de viață relevante, cartea oferă nu neapărat rețete de iertare, ci deschide nivele de abordare, posibilități pe care am putea să le explorăm, dacă le observăm. Căi interesante de comunicare, ne pot salva, pot conduce la schimbarea unor relații interumane. Recunoașterea și îndreptarea greșelilor, reprezintă adeseori o punte de încercare; cu multă răbdare, ambiție și perseverență, bunătatea din adâncul inimilor noastre, iese triumfătoare. Se pot depăși toate barierele – de dragul dialogului și al cooperării.

O invitație la lectură, o călătorie prin povești emoționante de viață, care demonstrează puterea compasiunii, a iertării, uneori privită și ca un dar divin.

Prof. Sanda Checicheiș