2326446-0.jpeg.jpg

Realizată de Savin Roxana-Mădălina

Voluml se deschide cu un text fantastic în care personajul principal este o muscă şi prezintă căteva din întamplările acesteia într-o cameră, până dă de o carte care are acelaşi nume cu volmul scrirs de Bogdan Răileanu. Din pnctul meu de vedere autorul îşi asumă tot ceea ce scrie,  prin cele unsprezece povestiri care ilustrează situaţii din lumea contemporană.
Autorul doreşte să tragă un semnal de alarmă aspra unor lucruri care se întâmplă în jurul nostru şi nu le acordăm importanţă, de exemplu destinul unui om al străzii, mare iubitor de câini vagabonzi,  relaţia dintre un tată foarte bogat şi fiul său, care într-un final este găsit mort , întâmplările din timpul unei excurisii la mune în cadrul unui grup de prieteni. Fiecare povestire are un titlu semnificativ, la unele aflând încă de la început  legătra dintre titlu-text, la altele spre finalul textului.
Întâmplările cu aceleaşi personaje, dar după o perioadă de timp sau într-o locaţie  mai îndepărtată decât cea iniţială sunt bine evidenţiate.   Stiulul şi limbajul sunt foarte naturale, într-un mod destul de distractiv de a atrage cititorul, totodată centrat pe tema şi mesajul textului. Uneori folosind-se un limbaj necenzurat specific generaţiei noastre.