Dragi cititori,

Oriunde v-ați afla (poate sunteți acasă, alături de o ciocolată caldă, la școală, în pauza de recreare sau în parcul cel mai apropiat de reședința voastră), astăzi am decis să vă prezint recenzia cărții Toate lucrurile imposibile, scrisă de Lindsay Lackey.

Autoarea ne povestește viața lui Ruby, poreclită de mama sa biologica, Red, o fată în vârstă de doisprezece ani,  care se afla într-un centru de plasament unde este mutată periodic de la o familie la alta până când una dintre acestea va accepta să îi facă un loc în viața lor și să o adopte.

Însă, într-o zi, viața acesteia se schimbă. Soții Groove, următoarea familia la care urmează să fie amplasată se dovedesc dispuși să o adopte pe fată.

Viața alături de Celine și Jackson Groove nu a fost  una ușoară, nu din cauza noii sale experiențe, ci din cauza trecutului său trist pe care nu îl va putea uita, a bunicii sale decedate, a mamei sale dependentă de substanțe interzise și a talentului său moștenit de a reuși să stârnească bătaia vântului atunci când scapă de sub control.

Ruby trece printr-o serie de întâmplări care o fac să sufere și să se gândească mai bine la alegerea pe care o are de făcut între a se întoarce la mama sa biologică și a rămâne în continuare la familia Groove, dar singurul lucru care o ajută să caute în adâncul său calea pe care ar vrea să o urmeze, pe lângă sprijinul noii sale familii și a unei țestoase uriașe pe nume Tuck este carnețelul plin cu toate lucrurile imposibile, primit în dar de la bunica sa.

Indiferent de genul personajului și a modului în care sunt povestite toate capitolele, recomand această carte nu numai fetelor ci și băieților deoarece consider că fiecare lacrimă pe care a consumat-o Red și fiecare curent de vânt pe care l-a stârnit reprezintă câte o lecție de viață pe nu vom putea să o uităm niciodată.