Coperta primului volum The Promised Neverland.jpg

The Promised Neverland, de Shirai Kaiu

Lovin Ioana-Alecsandra

Clasa a XI-a H

Colegiul Național “Vasile Alecsandri” Bacău

Cercul de lectură “LecturAșii”

The Promised Neverland este o serie de manga japoneză scrisă de Kaiu Shirai și ilustrată de Posuka Demizu. A fost serializat în Weekly Shōnen Jump al revistei Shueisha din august 2016 până în iunie 2020, iar cele 181 de capitole au fost adunate în 20 de volume. În America de Nord, Viz Media a licențiat manga pentru lansarea în limba engleză și a serializat-o în revista digitală Weekly Shonen Jump.

Acțiunea este plasata într-o lume stranie plină de creaturi inteligente de specii diferite.
In aceasta lume a fost încheiată o înțelegere numită „The Promise” pentru a pune capăt unui război lung între oameni și așa-numiții demoni.

„The Promise” era un acord în care fiecare trăia în propria sa „lume”: lumea umană, liberă de amenințarea demonilor; și lumea demonilor, în care erau înființate ferme de creștere a oamenilor pentru a furniza hrană demonilor. Prin consumul de oameni, demonii preiau trăsăturile lor, împiedicându-i să se transforme în monștri fără minte. În lumea demonilor, a fost înființat un program special de creștere sub acoperirea unor orfelinate; acolo, o „Mamă” umană supraveghea copiii pentru a se asigura că cresc cu inteligență maximă. Acești copii aveau numere de identificare tatuate și nu aveau cunoștință despre lumea exterioară. Credeau că sunt orfani și, odată ce atingeau o anumită vârstă sau inteligență, ar fi luați pentru adopție, dar erau în schimb, hrană pentru demoni de rang înalt.

Povestea se desfășoară în anul 2045, la 1.000 de ani de la formarea „The Promise”. Emma, o fetiță veselă de 11 ani, trăiește în Casa Grace Field, un orfelinat autonom care o găzduiește pe ea și alți 37 de orfani. Ei duc o viață idilică, cu mâncare abundentă, paturi moi, haine curate, jocuri și iubirea „Mamei” lor, Isabella.

Educația lor este considerată o parte importantă a dezvoltării lor, iar Emma, împreună cu cei doi prieteni cei mai buni, Norman și Ray, se evidențiază întotdeauna în examenele regulate.
Orfanii au libertate totală, cu excepția de a se aventura dincolo de zidul sau poarta care separă casa de lumea exterioară.

Într-o noapte, o fetiță numită Conny este trimisă să fie „adoptată”, dar Emma și Norman o urmează împreună cu jucăria ei preferată de pluș. La poartă, o găsesc pe Conny moartă și descoperă adevărul despre existența lor în acest orfelinat idilic – să fie crescuți ca hrană pentru demoni.
Emma și Norman plănuiesc împreună cu Ray să evadeze din Casa Grace Field împreună cu copiii, dar Norman este luat pentru a fi „adoptat”. Emma și Ray decid apoi să fugă cu unii dintre frații lor mai mari, lăsând în urmă jumătate dintre copiii mai mici.

„The Promised Neverland” este o serie manga absolut captivantă și palpitantă, care te va ține în suspans de la început până la sfârșit. Povestea este un amestec excelent de mister, suspans și tensiune.