Rusu I. Matei
clasa a XI-a H
Colegiul Național “Vasile Alecsandri” Bacău
Cercul de lectură LecturAșii

„The Hellbound” este o serie manga fascinantă și înspăimântătoare, care explorează teme supranaturale și de justiție divină într-un mod captivant. Scrisă și ilustrată de autorul Yeon Sang-ho, această poveste te transportă într-un univers întunecat și plin de suspans. Aceasta este încă în desfășurare, și cred că are și un show pe Netflix dar nu sunt sigur, și are 2 volume lansate în limba engleză și a început sa fie publicată în noiembrie 2021.

Povestea se desfășoară într-un oraș misterios în care oamenii sunt judecați pentru păcatele lor și trimiși în iad. Protagonistul, Jihae, un detectiv închis într-o realitate aparent fără ieșire, este nevoit să investigheze crimele și să dezvăluie adevăruri înspăimântătoare despre sistemul de justiție divină. Pe măsură ce se adâncește în misterele orașului și descoperă legături întunecate cu trecutul său, Jihae se confruntă cu amenințări supranaturale și încearcă să-și găsească propria cale în această lume coruptă.

Una dintre aspectele remarcabile ale seriei „The Hellbound” este atmosfera sa înfricoșătoare și vizualul captivant. Ilustrațiile detaliate și expresive ale autorului creează o senzație de neliniște și creează o imagine înspăimântătoare a iadului și a creaturilor supranaturale. De asemenea, povestea este bine construită și plină de suspans, cu momente de acțiune intensă și revelații surprinzătoare. Singurul reproș pe care îl am este faptul că aceasta este o manga cu tente Coreene, așa că din păcate este citită de la stânga la dreapta, nu de la dreapta la stânga ca o manga normala Japoneză.

Personajele din „The Hellbound” sunt complexe și bine dezvoltate, cu motivații și secrete care ies treptat la iveală pe parcursul seriei. Fiecare personaj are propriul său arc de poveste și contribuie la intrigă generală a narațiunii. De asemenea, seria abordează teme profunde, cum ar fi culpabilitatea, răzbunarea și puterea divină, aducând la suprafață întrebări morale și existențiale.

Dacă ești fan al genului supranatural și al povestilor întunecate, „The Hellbound” este o serie manga pe care nu ar trebui să o ratezi. Cu o poveste captivantă, personaje interesante și o atmosferă înspăimântătoare, această serie te va ține cu sufletul la gură și te va provoca să te gândești la limitele morale și la justiția divină.