Tatuatorul.jpg

Romanul “Tatuatorul de la Auschwitz” are ca subiect  povestea adevarată de dragoste a lui Lale și a Gitei, acțiunile petrecându-se în timpul uneia dintre cele mai întunecate perioade ale istoriei: Holocaustul.

În tot haosul în care lumea se afla pe acele vremuri,cei doi tineri au găsit lumina ce i-a întărit să continue să lupte  pentru a fi împreună, pentru a fi fericiți, pentru a trăi… Totul a început  prin faptul că tânăurul Lale a acceptat slujba oferită la Auschwitz, cea de a-i însemna pe semenii săi cu unul dintre cele mai semnifcative simboluri aduse odată cu Al II-lea Război Mondial, numerele verzi, ajungând astfel  tatuatorul de la Auschwitz. În fiecare zi, acesta era nevoit să-i profaneze pe cei de-un neam cu el, neavând voie să se uite în ochii lor, plini de disperare și durere.  Dar ce ne pregătește povestea zbuciumată atunci când băiatul aruncă o privirea la una dintre deținute  pe nume Gita?

Aceasta carte este plină de aventuri și întâmplări șocante, în adevărul cărora e greu de crezut: oameni despărțiți de cei dragi, inimi sfărâmate din dorințele egoiste a celor mai puternici, țări distruse ,asediate și multe altele…Prin toate acestea, însa cei doi găsesc funia puternică – pe care o țin împreună cu speranță- numita iubire.

Ce se va întâmpla atunci când Lale va fi dus într-un loc din care majoritatea evreilor siliți să intre, nu se mai întorc? Ce va face Gita? Va reuși să nu  lase funia pe care a făcut-o împreună cu tânărul evreu și sa nu cadă în marea disperată de suflete ce au pierdut demult speranța la libertate și iubire?

Am ales să citesc acest roman din cauza recenziilor și mă bucur că,la rândul meu, am avut ocazia să îl recomand cititorilor dornici să experimenteze și să descopere perioada  dureroasă a Holocaustului, cea care ne aduce atât de multe povești și istorisiri care ne vor lăsa cu lacrimi în ochi și care ne vor face mult mai recunoscători pentru lumea în care trăim, pentru familia pe care o avem, pentru viața frumoasă pe care o ducem.

Balaș Maria – Șc. Gim. „Oltea Doamna”, Oradea