Cărţile sunt mai mult decât cărţi, ele sunt viaţa, sufletul şi miezul timpurilor trecute, motivul pentru care oamenii au muncit şi au murit, esenţa vieţilor lor. Orice text reprezintă o poveste proprie și sentimente proprii. După mine, cărțile pot fi clasificate în trei categorii: cărți ce trebuie citite, cărți ce ar merita citite și cărți de care ar fi trebuit să fi auzit.
Eu am mai multe cărți pe care vi le-aș recomanda, dar vă voi recomanda ultima „poveste” pe care am citit-o și m-a impresionat. Tabăra de Louis Sachar, este un roman despre prietenie și nedreptate, dar și despre încercările prin care treci în viață. În această carte este vorba despre un băiat numit Stanley ce a ajuns într-o tabără de corecție din cauza unei greșeli. Stanley nu face parte dintr-o familie cu o situație financiară prea bună, așa că ai lui nu și-au permis un avocat, ba chiar mai mult, după spusele lui Stanley, familia era blestemată din cauza stră-străbunicului bun-de-nimic-şi-hoţ-de-porci-împuţit.
Mi-a plăcut această carte datorită faptului că se citește foarte ușor, iar acțiunea este ușor de înțeles. Aș compara aceasta carte cu plimbarea cu un telescaun deoarece este atât de plină de actiune încât, în loc să urci treptat muntele, călătorești rapid de pe un vârf pe altul.
Un alt motiv pentru care mi-a plăcut cartea este că aceasta nu este asemănătoare unui basm. De obicei în basme eroul învinge în majoritatea luptelor, ceea ce în cartea Tabăra nu s-a întâmplat.
Partea care m-a emoționat cel mai mult a fost atunci când Zero îi povestește lui Stanley trecutul său. Povestea lui Zero este emoționantă deoarece ne amintește că nu toți sunt îndeajuns de norocoși pentru a-și cunoaște părinții sau să aibă persoane pe care să se poată baza.
După părerea mea, Tabăra este o poveste minunată ce cred că trebuie citită de toată lumea, indiferent de vârstă sau de gusturile literare deoarece sunt sigur că vă va plăcea. David Ștefan, clasa a VII-a, Unde fugim de-acasă?, Botoșani
Comentarii recente