Cartea “Șirul pierdut al timpului”  este despre Penelope, o fată cu potențial de scriitoare, dar programul strict prevăzut de mama ei îi cam punea bețe-n roate. Singura ei scăpare era vecina Maddie, o zăbovitoare pe cinste. O gaură în programul lui Penelope se ivi, iar odată ajunsă la vecina ei, fu absorbită într-o lume magică. Iar de aici, prin câte aventuri a trecut împreună cu noul prieten Mărar pentru a o găsi pe Marea Zăbovitoare și a salva Tărâmul Posibilităților din mâna lui Cronos, nu vă mai spun!

Această carte m-a făcut să-mi deschid mai bine ochii la unele lucruri din viața mea. Lectura aceasta a fost pentru mine un val de sentimente. Am pătruns într-o lume a imaginației unde am învățat lucruri pe care mulți dintre noi le cred stupide, dar ele ne ajută să nu depindem de ceas. Călătoria lui Mărar și Penelope îți arată că un minutar nu îți definește viața sau personalitatea. Cartea m-a ajutat să nu devin un ceasornicar, chiar când eram pe punctul de a o face.

Cred că un moment de zăbavă ne prinde bine tuturor, așa că vă recomand să opriți ticăitul ceasului pentru o vreme și să lăsați povestea să vă poarte în lumea ei magică. (Anisia Onisie, clasa a VI-a, Colegiul Național ”Gheorghe Lazăr”, Sibiu)