PicsArt_07-24-07.18.52.jpg

Scott Pilgrim este o serie de romane grafice aparute in anul 2004 , treminandu-se in 2010.

Seria a fost creata de Brian O’Malley si urmareste aventurile muzicianului part-time si pierde-vara Scott Pilgrim, ce se indragosteste fara leac de Ramona , o fata misterioasa ce isi schimba culoarea parului odata pe luna. Pentru a putea sa fie impreuna , Scott trebuie sa infrunte fostii iubiti ai Ramonei in lupte 8-bit parca scoase din era Gameboy-ului.

In final trebuie sa se lupte cu Gideon , cel mai rau dintre cei 7 , cel care i-a adus pe toti iubitii impreuna intr-o liga in primul rand.

Seria a aparut in forma alb-negru urmand ca apoi sa fie reeditata color in 2012. In 2010 , Edgar Wright, cunoscut pentru trilogia Cornetto (Hot Fuzz, Shaun of the dead si At world ‘s end) si recentul Baby Driver. Finalul celor 6 volume a fost stabilit de filmul aparut cu cateva luni inainte de volumul final.

Filmul rezuma actiunea romanelor grafice in 2 ore , cu Michael Cera in rolul perfect pentru el.

Voi vorbi despre ambele forme in care povestea a fost prezentata, pentru ca Edgar Wright surprinde perfect tonul si ideea seriei.

In aceasta serie este uimitor cat de bine functioneaza umorul , atat vizual cat si scris…

Actiunea este si ea remarcabila , la fel ca si iubitii raufacatori , dar pentru mine cel mai mare plus este stilul in care cartile sunt ilustrate , precum si felul in care filmul foloseste partile bune ale cartilor in favoarea sa.

Filmul face ilustratiile alb-negru si stilul magnific al cartilor sa prinda viata in mainile lui Edgar Wright ce planteaza easter egg-uri de-a lungul filmului atat pentru fanii carti cat si pentru noi veniti.

Filmul nu a fost iubit de critici, si nu a adus destui bani din taramul box-office-ului, asa ca posibilitatea unei continuari in stilul O’Malley/Wright a murit odata cu premiera filmului, dar universul Pilgrim merita vizitat .