samurai.jpg

Bălan, 20.04.2024

Stimate Domnule Alexandre Dumas,

Am avut plăcerea și onoarea de a citi frumoasele opere pe care le-ați scris de-a lungul vieții dumneavoastră. Romane precum „Cei trei mușchetari”, „Laleaua neagră”, „Contele de Monte Cristo” sunt adevărate capodopere literare pline de suspans, emoție, aventură, dragoste și istorie.

Cu siguranță, toate romanele dumneavoastră sunt nemaipomenite, la fel de pasionale și intense și cu multe învățături despre viață și despre caracterul omenesc, prezentate atât de frumos. Îmi doresc din suflet să citesc toate scrierile dumneavoastră deoarece sunt convins că voi avea parte de experiențe minunate și memorabile. Pe această cale țin să vă mulțumesc pentru toate cuvintele frumoase pe care le-ați așternut pe hârtie, din care am învățat atât de multe!

Cred cu tărie că istoria, alături de aventură, fac împreună o echipă perfectă. Aș dori să vă recomand o carte care, de asemenea, este plină de acțiune și, totodată, de o istorie frumoasă, împreună cu mult suspans. Această carte, precum și cărțile dumneavoastră, te ține cu sufletul la gură și oferă o multitudine de trăiri din care putem să învățăm foarte multe.

Această carte se numește „Samurai, război și onoare în Japonia Medievală” și este scrisă de Pamela S. Turner. Povestea acestei cărți este fantastică! Aceasta începe cu un tânăr pe nume Yoshitsume Minamoto, un băiat care provenea dintr-un clan de samurai și pe parcursul vieții acestuia ajunge în foarte multe locuri, în numeroase bătălii pe care le câștigă și datorită inteligenței lui, trece peste toate obstacolele care îi ies în față.

Este o carte superbă și vă recomand să o citiți!

Cu multă admirație,

Molodoi Gabriel,

Clasa a-X-a A,

Liceul Tehnologic ”Liviu Rebreanu” Bălan