Cititorul din pestera, Rui Zink

Un baiat de 15 ani este nevoit sa traiască din mici furtișaguri, dupa ce parintii lui au divortat . Intr-o zi, fugarit de garda regala , se trezeste deasupra apei. Astfel a cazut pe o corabie de marinari.
La inceput echipajul il trata pe baiat ca pe un sclav, dar, cu timpul, toti ajung sa il indrageasca. Baiatul afla ca echipajul era in cautarea unui animal numit Anibalectorul, despre care se spunea ca putea sa citeasca.
Dintr-o data o furtuna puternica se iscă si baiatul se trezește intr-o pestera intunecata. Echipajul lui nu este acolo și, in scurt timp, baiatul isi da seama ca se afla in pestera cu insusi Anibalectorul. Acea pestera era plina de oase de oamni si de carti. Baiatul se roaga de Anibalector sa nu fie mancat si astfel ajung la o intelegere.
Baitul urma sa lectureze cartile din pestera si sa le discute cu Anibalectorul,astfel animalul nu se va mai simti singur.
Dupa un timp, echipajul baiatului se intoarce pe insula si este gata sa il captureze pa Anibalector si să îl salveze pe baiat.
Astfel, animalul este capturat si dus pe insula baiatului unde este prizioner intr-o groapa uriasa. Baiatul observa faptul ca Anibalectorul este tot mai trist si isi pierde cheful de viata.
Baiatul planuieste sa il ajute pe Anibalector sa scape si astfel Anibalectorul este liber sa plece pe insula sa, dar inainte de a pleca il intreaba pe baiat daca nu vrea sa mearga cu el. Acesta, refuzand, IMG-20190805-WA0003.jpgisi va accepta pedeapsa de a deveni cititor pe viata.
Iris C., clasa a VI-a,Liceul Teoretic Elf