Cartea, Riverdale în urmă cu o zi, un roman de Micol Ostow, este o carte după serial.
Betty era în Los Angeles, acolo lucra ca scriitoare, ajutor pentru Rebeka. Archie lucra pentru tatăl său, toată vara nu a avut timp liber și cu Jughead s-au cam îndepărtat, însă era îndrogăstit de profesoara lui de muzică, Gardeline. Veronica, mica prinșesă bogată avea viață perfectă, organiza o petrecere de 4 Iulie. Jughead înceca să se descurce cu toate problemele, în timp ce tatăl lui s-a întors în clubul șerpilor și ceea ce e și mai trist este că asta trebuia să afle de la tatăl lui Archie, Fred Andrews. Mama și sora lui Jughead au plecat din Riverdale din cauză că tatăl lui avea probleme personale.

În dimineațea de 4 Iulie un foc răsună pe râul Sweetwater, tulburând liniștea orășelului Riverdale. Înainte ca Jason, fratele lui Cherly, să fie declarat dispărut, adolescenți profitau din plin din vacanță.

Diferențe între serial și carte:

Serial:1. Jughead este în grupul șerpilor. 2.Betty este în Riverdale. 3. Tot serialul este filmat în timpul școlii.                                                       Carte:1. doar tatăl lui este în grupul șerpilor. 2. Betty este în Los Angeles. 3. Aici se petrece totul în vacanța de vară.

Székely Paula, Şcoala Gimnazială Nr. 11, Oradea, clasa a VI-a B3D_Riverdale.jpg