Nu sunt eu vreun cititor de gânduri, însă sper ca această recenzie să vă stârnească interesul asupra volumului de povestiri Recreația mare, scris de Mircea Sântimbreanu. Sigur vă va aduce zâmbetul pe chip și poate, cine știe, vă veți regăsi.

Chiar credeți că ați avut carnetul  de note tot timpul curat? Nu ați chiulit niciodată de la o oră? Nu ați jucat fotbal cu servieta pe post de bară a porții? Nu ați învățat pe de rost la geografie, fără hartă? Nu aveți prieteni falși? Chiar sunteți „inocenți” și nu ați simțit niciodată nevoia să fiți șmecher la lecție?!

Am citit cu plăcere toate povestirile, m-am amuzat copios atunci când servieta băiatului chiulangiu și-a dorit să devină mănuși de box. Cât despre compunerea despre portretul colegei de bancă, nimic nu putea să deranjeze mai mult decât sinceritatea. Autorul reușește să vizualizeze întâmplări din școală, dintre elevi și profesori, care ne amuză, dar din care poți să înveți câte ceva: că dacă îți faci temele, înveți la timp lecțiile, nu chiulești de la oră, ai grijă de lucrurile tale, atunci nu e nevoie să îți bați capul că iei vreo notă mică sau ai uitat ceva …

Veți afla citind povestirile școlărești scrise de Mircea Sântimbreanu!

Vă spun un detaliu: una are titlul Scrisoare din Hunedoara, poate va declanșa piticul curios din colțul minții voastre.

scris de Mihai Borleanu, Colegiul Economic „Emanuil Gojdu” Hunedoararecreatia_mare.jpg