razboiul-care-salvat-266548.jpg

Recenzie Războiul care mi-a schimbat viata, Kimberly Brukaker Bradley, Luca Moldovan, clasa a-VII-a A, Școala Iuliu Hațieganu, Cluj-Napoca

 

Rar se întâmplă să încep o carte și să mă fascineze de la primele pagini, mai mult chiar să devin nerăbdător să aflu ce se întâmplă în continuare. Această carte este cea care mi-a schimbat percepția despre război. Existe mai multe feluri de război și e bine să nu-l experimentăm pe niciunul dintre ele. Cartea transmite un mesaj de speranță pentru cei mai puțin sănătoși și pentru cei care nu prea știu ce e iubirea în propria familie.

– De ce să citești cartea?

– Pentru că la sfârșitul ei, alături de un zâmbet, rămâi cu speranța că fiecare copil care duce propriul război va ajunge să trăiască fericit!

Adda și Jamie sunt doi frați care trăiesc într-un apartament sărăcăcios de la periferia Londrei, alături de o mamă nepăsătoare ce nu-i îngrijește și nu-i iubește. Din cauza războiului cei doi sunt nevoiți să părăsească Londra . Ajunși în regiunea Kent, cei doi copii nu sunt adoptați de nicio familie de bună voie deoarece Adda are o problemă la picior. O persoană singură din comunitate cu suflet trist pe nume Susan este obligată să-i primească pe cei doi copii. Chiar dacă nu i-a vrut, Susan îi spală, le dă de mâncare, o duce pe Adda la doctor. În viața de zi cu zi cei trei reînvață să trăiască cu dragoste și grijă, alături de Untișor, poneiul lui Susan.

Adda ajunge să descopere un spion și devine o eroină a satului în care trăiește.

-Cum reușește? Vă las pe voi, dragi cititori, să descoperiți!