pastedGraphic.png

Ion Raisa clasa a IX-a

Colegiul Naţional ,,Gheorghe Munteanu Murgoci”

„Pacienta tăcută” de Alex Michaelides atrage cititorul încă din descriere…o descriere şocantă, care ne ghidează către o carte plină de intrigi şi suspans, termenii de bază ai unui thriller bun şi promiţător.

Sentimentele pe care mi le-a provocat această carte sunt, în mare parte, de confuzie, iar celorlalte nici măcar eu nu pot să le descifrez sensul. Cartea s-a jucat cu mintea mea şi încă mă resimt.

Alicia este un artist, o pictoriţă talentată cu o carieră strălucitoare şi o căsnicie perfectă. „Căsnicie perfectă” până în seara în care îşi ucide soţul, împuşcându-l de cinci ori în faţă. Din acel moment, nu mai scoate nicio vorbă şi devine „pacienta tăcută”, la spitalul de psihiatrie „The Grove”, unde comportamentul îi este de neînţeles. Tăcerea ei este motivul intrigii, deoarece vrei să ştii neapărat ce i s-a întâmplat şi ce anume a determinat-o să ajungă în stadiul acesta. 

Un alt personaj la fel de intersat, ca şi noi, cititorii, de povestea ei, este Theo, psihoterapeutul Aliciei şi, aparent, singura ei şansă de a spune adevărul. Până atunci, gândurile că Theo ar fi putut avea un rol mai important în viaţa Aliciei nu erau prezente. Cu cât citeam mai mult şi aflam mai multe detalii interesante, cu atât mai repede voiam să ştiu ce se va întâmpla. Chiar când credeam că ceva se leagă, atunci apărea punctul culminant. Povestea nu te lasă să îţi tragi propriile concluzii. Devenise o obişnuinţă să mă aştept să se întâmple ceva care să-mi schimbe cursul gândirii.

În concluzie, cartea „Pacienta Tăcută” de Alex Michaelides îşi merită titlul de „Thrillerul anului 2019”, fiind o carte de debut.